Article image

Dnes to bylo hodně o hlavě, řekl Látal po výhře

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
5:2
FORTUNA:LIGA, 21. kolo so 17. 2. 2024, 15:00
Reportáž

Z jablonecké kabiny se po zápase nesly tóny vítězné písničky Pátá od Zuzany Norisové, které demonstrovaly pět branek v síti soupeře. V dobré náladě hodnotil vítězný duel s Českými Budějovicemi i nás kouč Radoslav Látal.

Jihočeský trenér Jiří Lerch hodnotil porážku následujícími slovy. „Dnes je to pro mě horší hodnocení, než před týdnem po výhře s Baníkem. První poločas jsme ještě drželi s domácími krok, bohužel jsme brzy inkasovali hned po startu druhé půle. Za stavu 3:1 jsme ještě dokázali snížit na 3:2, pak už ale Jablonec kontroloval hru. Problémy nám dělal vysunutý Martinec. Nevyhrávali jsme s ním osobní souboje a Jablonec z toho těžil. Rozhodl asi začátek druhé půle. V zimě jsme pracovali na defenzivě, ale dnes jsme dostali pět branek. Určitě na to měl vliv brzký gól hned po poločase. Pozitiva bych našel asi v tom, že jsme byli nebezpeční směrem dopředu. Ale dnes převládají hlavně negativa,“ konstatoval kouč Jihočechů, který ale neskládá zbraně ani před dalšími ligovými koly. „Jdeme zápas od zápasu, dnes nám to bohužel nevyšlo. Hráli jsme venku, navíc s Jabloncem, který má kvalitní tým a individuality. Severočeši určitě půjdou nahoru tabulkou. My musíme sbírat body s jinými týmy,“ má jasno kouč Českých Budějovic.

V dobré náladě hodnotil vítězství našich barev kouč Jablonce Radoslav Látal. „Byl to pro nás těžký zápas především po psychické stránce. Nevěděli jsme, co s námi udělá zápas na Slavii, kde jsme dostali velkou ránu v nastavení. Teď šlo prakticky o šest bodů a kluci to vnímali. Bylo to hodně o hlavě. Těší mě, že střílíme tolik branek. Ale na můj vkus děláme stále drobné chyby, které nám soupeř hned potrestá. Dnes třeba u toho gólu na 1:1. Podařilo se nám ale brzy odskočit, ale zase jsme dostali snížení na 3:2 a zase jsme byli pod tlakem. Těší nás předvedená hra dopředu, ale musíme i tam nějaké věci dotáhnout,“ uvedl k zápasu jablonecký kouč.

Ten se snažil utlumit na pravé straně nebezpečného Musu Alliho nasazením Černáka. „Dlouho jsme se rozhodovali, jestli tam dáme Štěpánka nebo Černáka. Nakonec rozhodl rychlostní typ. Černák tam měl ze začátku problémy, ale po čtvrthodině hry se s tím vyrovnal a nakonec ten zápas zvládl dobře,“ řekl Látal.

Gólově dnes pomohl i nováček v týmu Sebastian Nebyla, který si přispal v zápase dvě gólové přihrávky i premiérovou trefu v zelenobílém dresu. „Po běžecké stránce je to nadstandartní hráč. Chtěli jsme s ním okysličit naši kabinu. Je to kapitán slovenské jedenadvacítky, navíc na něj máme i opci. Doufám, že v takových výkonech bude pokračovat,“ přeje si kouč Jablonce.

V příštím týdnu končí v tuzemsku přestupové okno, podle jabloneckého kouče však má Jablonec ještě rozjednané dva hráče. „Je to u nich ale padesát na padesát, je o ně zájem i od jiných mančaftů. Uvidíme, jak dopadnou jednání. Uvidíme i co na to majitel, když jsme dnes vyhráli vysoko,“ pousmál se Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek