Article image

Jablonec rozhodl o výhře nad Budějovicemi 5:2 po změně stran

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
5:2
FORTUNA:LIGA, 21. kolo so 17. 2. 2024, 15:00
Reportáž

Zápasy Jablonce v úvodu jara rozhodně nenudí. Také v druhém jarním kole skončil náš duel brankovou přestřelkou, tentokrát už vítěznou pro naše barvy v poměru 5:2. Jablonec si připisuje tři důležité body proti posledním Českým Budějovicím.

Jablonec nastoupil na domácím trávníku s jednou změnou v základní jedenáctce oproti infarktovému zápasu na Slavii. Po kartách se vrátil do obranné formace stoper Hurtado, který nahradil Štěpánka, trenérům ze zdravotních důvodů nadále chyběli Daniel Souček a Matouš Krulich.

Hned v druhé minutě po akci Černáka napálil odražený míč z vápna na hostující branku Pleštil a gólman Šípoš musel jeho štiplavý pokus vyrazit do bezpečí. V další akci domácích barev Pleštil adresoval míč proti noze Kratochvílovi, ten ale trefil jen záda Tchanturishviliho a míč tak těsně předletěl soupeřovo břevno.

Jihočeši odpověděli průnikem Alliho Musy, který naštěstí z úhlu minul vzdálenější šibenici. V 9. minutě už se na Střelnici poprvé měnilo skóre, po centru z pravé strany hlavičkoval na bránu Pleštil, brankář Šípoš stačil míč vyrazit jen před sebe a pro dobíhajícího Tchanturishviliho nebyl problém poslal Jablonec do vedení 1:0!

Dynamo poté sevřelo Jablonec a během pár minut zahrávalo hned čtyři rohové kopy. Poslední z nich v 18. minutě však propadl k volnému Hellebrandovi, který placírkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a srovnal na 1:1.

Jablonec si mohl vzít vedení brzy zpět, ale Tchanturishvili mířil v dobré pozici jen do středu branky. Ve slibné pozici se vzápětí zjevil i Martinec, místo zakončení na branku však hledal nesmyslně své spoluhráče. Při další akci Jablonce hledal Chramosta na zadní tyči střílenou přihrávkou Martince, ten bohužel ve skluzu na míč těsně nedosáhl. Před půlhodinou hry se s ničím nepáral útočník Chramosta a z první se snažil zakončit po centru Černáka, míč však přeletěl soupeřovu svatyni. Zmatků v hostující defenzívě nedokázali vzápětí využít ani nepřesně zakončující Pleštil a Polidar. Do poločasu pálil po rohovém kopu pánubohu do oken ještě Chramosta a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Strhnout vedení se Jablonci podařilo hned po dvou minutách hry druhé půle. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu poslal do vápna centr Nebyla a Martinec na zadní tyči dotlačil míč zblízka do sítě na 2:1!

V 56. minutě skvěle vystoupil stoper Tekijaški a rozjel tím nevědomky svou gólovou akci. Míč se po jeho přihrávce dostal k Chramostovi, který ale nenašel ve vápně nikoho ze spoluhráčů, v pravé strany vzápětí vrátil míč do vápna Nebyla a stoper Tekijaški zamířil hlavou přesně do vzdálenější šibenice na 3:1!

Hosté ale z ničeho nic v 62. minutě snížili, Pleštil nedokázal uhlídat míč mířící do zámezí, vzápětí prohrál na hranici vápna souboj Kratochvíl se Suchanem, který se následně krásně opřel do balonu a ten skončil v horním růžku Hanušovy branky – 3:2.

Dynamo vycítilo šanci a o chvíli později se prokombinoval do nebezpečné šance Černák, míč však napálil nad jablonecké břevno. Gólová přestřelka na Střelnici pokračovala v 72. minutě, Kratochvíl v hostujícím vápně zpětnou přihrávkou nabil Nebylovi, který levačkou zamířil přesně k tyči hostující branky na 4:2! Nebyla korunoval svůj dobrý výkon v zápase dvěma gólovými přihrávkami a premiérovým gólem v jabloneckém dresu.

V 86. minutě si Střelnice zbytečně radovala z premiérového gólu střídající Kanakimana Bienvenue, který zužitkoval kolmici od Housky a propálil Šípoše na 5:2, bohužel branka neplatila pro ofsajd.

Střelnice se však přesto pěti branek dočkala, v nastaveném čase po přihrávce Housky skoroval z úhlu střídající útočník Drchal.

Jablonec si tak v důležitém souboji připisuje tři body po výhře 5:2 nad posledními Českými Budějovicemi.


Author Jan Bendl
Sdílet článek