Article image

Vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Jablonecka

V pondělí večer jsme se zúčastnili slavnostního vyhlášení 26. ročníku populární ankety Nejúspěšnější sportovec Jablonecka za rok 2023.

Tradiční anketa Nejúspěšnější sportovec Jablonecka mapuje sportovce z regionu za uplynulý soutěžní rok. V nominaci jsme měli kapitána týmu Tomáše Hübschmana, útočníka Matouše Krulicha a do síně slávy jabloneckého sportu byl in memoriam uveden Petr Majer,

Po nedělním návratu z herního soustředění v Turecku zamířili hráči do Městského divadla v Jablonci nad Nisou, kde se uskutečnil slavnostní galavečer s předáváním cen doplněný vystoupeními umělců a sportovců z Jablonce nad Nisou. Mezi předávajícími byli nejen významné osobnosti z regionu, ale také olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda nebo bývalý vynikající fotbalista a úspěšný reprezentant Antonín Panenka. V úterý odpoledne se pak tým opět schází na stadionu Střelnice, kde pokračuje příprava na start jarní části FORTUNA:LIGY.

"Moc si vážíme nominací a hlasů od veřejnosti. Zisk ocenění je pro nás závazek, abychom i nadále chtěli dělat co nejvíce radosti našim fanouškům a opět reprezentovali Jablonec také na mezinárodní scéně. Jsme rádi, že jsme se mohli osobně zúčastnit předávání cen krátce po herním soustředění. Je krásné být ve společnosti tolika úspěšných dospělých a mládežnických sportovců. Člověk si speciálně v Jablonci hned uvědomí, jak bohaté sportovní prostředí zde máme," říká k slavnostnímu vyhlášení 26. ročníku ankety mluvčí klubu Martin Bergman.

V kategorii dospělých jednotlivců profesionálů obsadil 2. místo kapitán týmu Tomáš Hübschman. Lépe se umístila pouze vítězka této kategorie biatlonistka Markéta Davidová.

Kapitán fotbalistů Jablonce patří mezi legendy českého fotbalu, je posledním aktivně hrajícím profesionálním hráčem, který pamatuje bronzový úspěch národního týmu na ME 2004. V roce 2023 se stal jedním z nejstarších střelců samostatné české ligy, kdy se trefil proti Slovácku. Momentálně má Tomáš Hübschman na kontě 351 ligových startů v ČR, má přes 100 startů v evropských pohárech a 56 reprezentačních startů.


Krásné 6. místo obsadil ve stejné kategorii mezi profesionály reprezentační útočník Matouš Krulich, který se v roce 2023 zapsal v 18 letech mezi ligové střelce.

Matouš Krulich je reprezentant ČR U19, kdy se v roce 2023 zapsal také mezi střelce v kvalifikaci o evropský šampionát. V dresu Jablonce začal hrát FORTUNA:LIGU a připsal si také své první dvě branky. Za rok 2023 byl vyhlášen nejlepším starším dorostencem v České republice v prestižní anketě FAČR.

Do síně slávy jabloneckého sportu byl uveden in memoriam Petr Majer, bývalý hráč a funkcionář FK Jablonec za svůj celoživotní přínos sportu. Cenu převzal vnuk Adam Pelta.

Petr Majer byl odchovanec fotbalu v Bílině, ale následně po vojně a působení v Teplicích zamířil do Jablonce, kde byl na přelomu 60. a 70. let oporou druholigového týmu. Následně působil v trenérském štábu a byl dlouholetým vedoucím mužstva. Tuto roli zastával až do druhého působení trenéra Petra Rady na Střelnici. Petr Majer spojil svůj život s Jabloncem, založil tu rodinu a fotbalem žil i mimo pracovní působení. Duše jabloneckého fotbalu, zkušený funkcionář, který na sever Čech přivedla řadu vynikajících fotbalistů, odešel do fotbalového nebe 12. ledna 2024.


Gratulujeme všem oceněným sportovcům, oddílům, trenérům a dalším lidem, bez kterých by sport nešlo dělat. Přejeme všem mnoho úspěchů a zdraví, ať je rok 2024 po sportovní stránce pro nás všechny ještě úspěšnější.


Author Redakce
Sdílet článek