Article image

Reprezentant Sebastian Nebyla novou posilou!

Slovenský reprezentant do 21 let Sebastian Nebyla, který si prošel mládeží West Ham United, posílil na herním soustředění v Turecku náš tým! Do Jablonce přichází na hostování s opcí z chorvatského NK Istra.

Slovenský středopolař či ofenzivní záložník je od mládí považován za fotbalový talent. Od kategorie U15 je stabilním členem reprezentačních výběrů Slovenska, aktuálně obléká dres reprezentace do 21 let, kde se potkává s naším bývalým brankářem Jakubem Surovčíkem. Nyní bude působit v Jablonci a k týmu se připojil na herním soustředění v Turecku.

"Moc se těším na tuto výzvu. Vím, že česká liga je kvalitní a jsem rád, že Jablonec projevil zájem, abych tou mohl být. Doufám, že svou šanci využiju, pomůžu Jablonci, ale i sobě. Ať už herními minutami, které mi pomůžou získat další herní praxi, tak i nějakými góly a asistencemi," říká nedávno dvaadvacetiletý Sebastian Nebyla.

K týmu se připojil v sobotu odpoledne, následně se dořešila administrativa a od neděle naplno pracuje s novým týmem v přípravě na start jarní části ligy. "Celkově byly poslední dny hodně rušné, už jsem chtěl být co nejdřív s týmem a aby bylo vše uzavřené. Kluci mě přivítali hezky. Osobně jsem nikoho z týmu neznal, ale máme dost prostoru se lépe poznat," líčí své první chvíle v novém působišti ofenzivní záložník.

Odchovanec trnavského Spartaku podepsal už v 16 letech dvouletý kontrakt s anglickým West Ham United. Na období v dresu Kladivářů vzpomíná dodnes jen v dobrém. „Dalo mi to hodně po fotbalové i lidské stránce. Přičuchl jsem k jinému hernímu stylu,“ ohlíží se za svým juniorským angažmá na ostrovech.

Kroky talentovaného mladíka dále směřovaly zpět na rodné Slovensko. Tři sezony oblékal dres Dunajské Stredy, kde si poprvé okusil nejvyšší soutěž. Loni v létě zamířil jako volný hráč do chorvatského týmu NK Istra 1961, kde v podzimní části nastoupil v deseti zápasům a jednou skóroval.

Sebastian Nebyla

Datum narození: 25. 1. 2002
Národnost: Slovensko
Post: střední záložník
Výška: 183 cm
Váha: 75 kg


Author Redakce
Sdílet článek