Article image

Jaký byl první Bennyho den v Jablonci?

V sobotu Bienvenue "Benny" Kanakimana podepsal v Jablonci smlouvu a hned cestoval s týmem na zápas proti Velkým Hamrům. Odehrál poločas a i když se hrálo na těžkém zmrzlém terénu, dal najevo své přednosti - rychlost, technika s míčem, chuť do zakončení. Jak si Kanakimana první den v novém působišti užil?

V sobotu jsi tu byl první den, máš podepsanou novou smlouvu, odehrál jsi první zápas v novém týmu. Jaký byl tvůj první den v Jablonci?

První den v Jablonci byl v pohodě. Cítil jsem se tady jako doma. Českou republiku znám vcelku dobře, už jsem tu delší dobu. Takže vše bylo fajn a nebylo to nějak bláznivé, takže se cítím dobře. Viděl jsem kluky z týmu, byl jsem v kabině a cítil jsem velmi dobrou atmosféru i mezi hráči.

V Česku jsi hrál ve druhé lize, teď jdeš do první. Vnímáš to jakou velkou šanci se posunout výš v kariéře?

Určitě ano. Ale je to pro mě výzva, když se posouvám do první ligy. Ale nemůžu z toho bláznit, musím zůstat soustředěný a připravený bojovat. První liga bude náročná, ale věřím, že to bude dobré.

V týmu máš bývalého spoluhráče z Vyškova Alexise. Mluvil jsi s ním o Jablonci nebo o lize?

Mluvili jsme spolu o Jablonci, ale jen tak okrajově. Je tady v týmu a je teď na mě, jaké to tady budu mít. Mluvili jsme o tom, jaké to bylo ve Vyškově, jaké týmy jsou teď v první lize a uvidíme, co můžeme udělat pro Jablonec.

Už jsi mluvil o tom, že jsi v České republice delší dobu, ale co počasí v Jablonci? Přeci jen je tady zima jiná než na Moravě.

Je to něco trochu nového pro mě, ale jsem na to připravený. Musím se pořád starat o sebe, o své tělo, to je všude stejné.

V sobotu jsi odehrál svůj první zápas. Vím, že to bylo složité, protože jsi šel do zápasu hned po podpisu, ale jaké to bylo v mrazivém počasí s novými spoluhráči?

Bylo to dobré, moc dobré. Podmínky na zápas nebyly úplně příjemné, ale snažil jsem se odvést to nejlepší. Když jsi fotbalista, musíš nad vším přemýšlet na hřišti, nad situacemi, které se mohou stát. Jdeme na hřiště bojovat za tým a odvést to nejlepší. Sice jsem se spoluhráči netrénoval, ale trenér mi něco řekl k tomu, co by od mě chtěl a šel jsem hrát. Byl to dobrý zápas, cítil jsem se s týmem dobře na hřišti, i když nebyly podmínky ideální. Odehrál jsem poločas, pak byla regenerace v šatně, sauna, vířivka a cítím se dobře. Těším se na tréninky s týmem a uvidíme, co společně dokážeme.


Author Redakce
Sdílet článek