Article image

Náprstek odmítl hattrick z opakované penalty

Útočník Matěj Náprstek byl v posledním přípravném zápase v Čechách blízko hattricku. Jenže v nastaveném čase nedokázal úsměvně dvakrát proměnit opakující se pokutový kop.

Matěji, dnes se hrálo na těžkém terénu. Hráči obou týmů měli na zmrzlém povrchu velké problémy se stabilitou.

Já hrál vlastně až druhý poločas, to už byl terén trochu prošlápnutý a roztátý. Při změnách směru to ale pořád klouzalo. Každý má trochu v hlavě, že se nechce a nesmí zranit.

Během druhého poločasu jsi dal dva góly a v nastavení mohl zkompletovat hattrick z nařízené a dokonce opakované penalty. Ale ani jednou se ti to nepovedlo, proč?

Bohužel, dvakrát jsem uklouzl. Pohyb byl těžkej, ale nechci se na to vymlouvat.

Z jakého důvodu tedy nechal rozhodčí první pokutový kop opakovat?

Protože jsem jí zahrál na dva doteky při tom uklouznutí. Levačkou jsem si trefil pravou nohu, což by normálně už asi druhá penalta nebyla. Ale nechali mě to kopat znova. A i tam jsem znova uklouzl a gólman mi to chytil.

Útěchou ti můžou být alespoň dva hezké góly umístěné přesně k tyči.

Jsem rád, že jsme tímto tréninkovou složku v Čechách ukončili takovým výsledkem a vítězstvím. Ve středu odlétáme do Turecka a tam budeme pokračovat. Už to nebude tolik kondiční, ale herní.

Platil by jsi něco za případný hattrick i v přípravě?

Penaltu si nejdříve bral Kráťa (Miloš Kratochvíl), pak se mě ptal, jestli mám dva góly a já říkám, že jo. Tak mi to hodil a říkal, že to budu mít drahý (smích). Zasmál jsem se u toho.

V zimní přípravě se nám zatím nedařilo proti druholigovým soupeřům. Měla na to vliv i zátěž, kterou jste procházeli?

Nechtěl bych se na tu zátěž vymlouvat. Byli jsme takový chcíplí. Dnes byl třeba terén těžší, ale třeba to zase vypadalo trochu líp. Nechci nějak shazovat Velké Hamry, ale soupeři z druhé ligy jsou těžší. Musíme jsi z toho dnes něco vzít a v Turecku na to navázat.

Do Turecka na přírodní povrchy se už určitě těšíte, že?

Určitě. Umělky jsou pro mě osobně zlo, bolí mě z nich kolena.


Author Jan Bendl
Sdílet článek