Article image

Ve čtvrtfinále poháru hrajeme doma proti Plzni!

V pátek 8. prosince se losovalo čtvrtfinále poháru MOL Cup. Naším soupeřem bude FC Viktoria Plzeň a hrát budeme doma na Střelnici!

Po postupu přes SK Dynamo České Budějovice v osmifinále nás ve čtvrtfinále čeká plzeňská Viktoria. Los určil, že budeme hrát na domácím stadionu v Jablonci na Střelnici.

Úředním termínem je středa 28. února 2024, ale přesný termín bude ještě upřesněn. Nevyšlo tak přání Miloše Kratochvíla, který si po výhře v Českých Budějovicích přál za soupeře Duklu Praha pod vedením trenéra Petra Rady. "Dostali jsme Plzeň, je to jeden ze tří nejsilnějších týmů, co tam byly. Ale hrajeme doma, pak je tam i derby Slavia - Sparta, takže jeden z těžkých vypadne, takže pokud to zvládneme s Plzní, doma je to hratelný, mohlo by to pak být zajímavé. Los mohl být lepší, ale i horší. Doma můžeme postoupit, ale je jasné, že to bude těžký zápas," říká po losu Miloš Kratochvíl.

Trenér Radoslav Látala je především rád, že na čtvrtfinále MOL Cup nebudeme nikam cestovat. "Přáli jsme si hrát v domácím prostředí, to se nám splnilo. Los mohl být lepší, ale i horší, je zbytečné nad tím přemýšlet. Hrajeme doma a porveme se o postup. Všechny předchozí zápasy poháru jsme hráli venku, teď budeme doma a je to pro nás výhoda. Uvidíme, jaké to bude s počasím, konec února je tady takový divoký," říká k losu trenér Jablonce Radoslav Látal.

Dukla Praha se jako jeden ze dvou druholigových týmů střetne s dalším účastníkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY SFC Opava. Na Petra Radu tak narazí náš bývalý brankář Adam Richter. S jistotou lze říct, že jedním ze semifinalistů bude tým z druhé ligy.

Asi největším duelem ve čtvrtfinále bude derby pražských S mezi Slavií a Spartou. Poslední dvojici tvoří FC Zlín, který se střetne s FC Slovan Liberec.

PROGRAM ČTVRTFINÁLE

SFC Opava - FK Dukla Praha
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
FK Jablonec - FC Viktoria Plzeň
FC Zlín - FC Slovan Liberec


Author Redakce
Sdílet článek