Article image

Teplice porážíme v dramatické bitvě 3:2!

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
3:2
FORTUNA:LIGA, 17. kolo st 6. 12. 2023, 17:00
Reportáž

V dohrávce odloženého utkání 17. kola FORTUNA:LIGY mezi Jabloncem a Teplicemi vítězíme 3:2! Prosadil se opět kapitán Kratochvíl, pak přišel vlastní gól a v závěru rozhodl střídající Jan Chramosta gólem na 3:2.

Trenér Radoslav Látal si v utkání proti Teplicím odpykával trest za 4 žluté karty a hlavní slovo na střídačce tak měl první asistent Tomáš Čížek. Sestava se oproti zápasu s Pardubicemi nezměnila a o body tak bojovala stejná základní jedenáctka.

Od úvodu zápasu byl Jablonec aktivnější a během prvních pěti minut si Jablonec vytvořil dvě dobré šance. Nejprve tvrdě pálil Matouš Krulich a následně stejného hráče hledal skvělým centrem za obranu Štěpánek, ale Krulich zakončit nemohl, přihrál pod sebe, ale obrana Teplic byla na místě.

Po jednom z centrů do vápna Teplic jeden z bránících hráčů zahrál rukou a sudí Batík si šel situaci prohlédnout k monitoru a nařídil pokutový kop. Po pětiminutovém prostoji si vzal míč Kratochvíl a s přehledem poslal Jablonec do vedení přesnou ranou – 1:0!

Po dvaceti minutách hry jsme zahrávali první rohový kop v utkání, centr Alegueho našel dobré místo ve vápně a zakončení bylo zablokováno obranou hostů. Odražený míč se snažil navést do střelecké pozice Pleštil, ale jeho pokus byl také blokovaný.

Ve 27. minutě byl faulován Martinec, Kratochvíl následně zakopl míč, aby mohl být Martinec ošetřen. Tepličtí nám však míč nevrátili a po rychlém kontru srovnali na 1:1… Duch fair play pláče.

Ve 31. minutě byl blízko gólu opět Krulich, kterému Černák vracel hlavou míč před branku a Krulich střelou z otočky orazítkoval tyč u šibenice.

Krátce před poločasem Hurtado centroval do vápna, kde číhal za Urbancem Pleštil a hostující hráč ve snaze ubránit Pleštila poslal míč do vlastní sítě – 2:1!

Závěr pětiminutového nastavení jsme zkušeně zvládli a odcházeli do šaten při vedení 2:1.

Do druhého dějství jsme nastoupili beze změn, ale hra již nebyla od úvodu tak aktivní jako v úvodu zápasu. Byli jsme více na míči, ale naše akce končily většinou v okolí vápna Teplic. Po dvaceti minutách 2. poločasu pak chybovala obrana Jablonce a situaci musel hasit Hurtado, který bohužel fauloval ve vápně a Havelka proměnil nařízenou penaltu – 2:2.

V 70. minutě jsme sáhli ke dvojitému střídání. Oživení hry měl přinést příchody Chramosty a Jovoviće, kteří nahradili Alegueho s Pleštilem. Málem však udeřilo na druhé straně, ale Jan Hanuš vytáhl skvělý zákrok proti hlavičce Teplic.

Čtvrt hodiny před koncem přišla další dvě střídání. Krulicha s Martincem nahradili Houska s Velichem a většinu sil jsme vrhli dopředu do ofenzivy. V 86. minutě narýsoval přesnou šajtlí Jovović míč za obranu na Chramostu, který se v oblíbené pozici nemýlil a poslal Jablonec do vedení 3:2!

V závěru zápasu jsme si výsledek již pohlídali a připsali jsme si důležité tři body.


Author Redakce
Sdílet článek