Article image

Starší dorost zakončil podzimní část soutěže výhrou!

Jablonecký starší dorost zakončil doma podzimní část soutěže výhrou nad celkem FK Příbram 2:1 (1:0) a usadil se na druhém místě tabulky jen o skóre za pražskou Bohemkou. V samotném zápase měl Jablonec herní převahu, vytvořil si dvougólový náskok a vše nasvědčovalo k poklidnému dohrání utkání ale jen do doby kontaktního gólu soupeře, po němž se hra více než zdramatizovala.

V 5. minutě Kubínova rána přeletěla břevno. Za pět minut unikl Malý pravou stranou a jeho střela po zemi skončila za zadní tyčí v autu. Stejně mimo dopadla rána Karla Svatého v 17. minutě. Ve 23. minutě po rohu Novotného z pravé strany Melka za zadní tyčí poslal míč před branku, kde Marek Svatý pálil nad. Trestný kop Kubína v 29. minutě soupeři odrazili na roh. V 35. minutě po jednom z rohových kopů, tentokrát nakrátko rozehraném, poslal Novotný přesný centr na hlavu Malého a bylo to 1:0. V 38. minutě a pak ve 43. minutě Novotného, resp. Kubínova střela si cestu do branky hostů nenašly. Příbram se v prvním poločase k domácí brance prakticky nedostala.

Hned po obrátce šli domácí do dvoubrankového vedení. Bjaček vyslal doprava Špringla, který od brankové čáry našel ve vápně Malého, jehož střelu gólman Melzoch sice vyrazil, ale na dorážku Karla Svatého už nestačil. V 57. minutě dali příbramští kontaktní gól, když po rohovém kopu zprava a po nedorozumění Bjačka a gólmana se k míči dostal Šindler a poslal míč zblízka do sítě. V 62. minutě vybojoval míč Kubín, ale střelu namířil vedle. Hosté po vstřelené brance vycítili možnost získat ještě více a vytvořili si tlak na domácí polovinu. V 72. minutě jejich střela proletěla mimo branku. V 84. minutě měli šanci z trestného kopu zprava, ale centr z něho Štrbo hlavou umístil za pravou tyč mimo. Za tři minuty z dalšího trestného kopu pálil Čajko, ale Vorel byl na místě.

FA Jablonec – FK Příbram 2:1 (1:0)

Sestava FA Jablonec: Vorel – Špringl, Svatý K, Bjaček, Svatý M. – Novotný – Werani, Vopat (82.Voldán), Kubín (76.Čada), Melka – Malý (82.Sirůček)

Branky FA Jablonec: 35.Malý, 46.Svatý K.

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 74.Novotný

Sestava soupeř: Melzoch – Šindler, Štrbo, Matouš, André – Rehák (74.Kareš), Roušar, Čajko, Kofii, Čadek (82.Pechar) - Krameš


Author Redakce
Sdílet článek