Article image

Střelec Martinec bod ze Zlína nakonec bral

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 15. kolo so 11. 11. 2023, 15:00
Reportáž

Díky gólu Jakuba Martince Jablonec v sobotu remizoval 1:1 na půdě Zlína. Jablonecký střelec po zápase bod z Baťova města nakonec bral.

Dá se souhlasit s trenérovými slovy, že jsme první poločas prospali a hráli až ve druhém?

Určitě. Soupeř byl v první půli nebezpečnější než my. Něco jsme si řekli v kabině a začali jsme to plnit hned od hvizdu druhé půle. Prvních dvacet minut druhého poločasu od nás bylo dobrých. Dali jsme jeden gól, škoda že jsme tam nedotlačili i druhej. Bylo by to o poznání lepší. Ale zase na závěr tam měl soupeř nebezpečné závary a nakonec můžeme být s bodem spokojeni.

Proč jsme prohospodařili první půli?

Čím to bylo, to nevím. Ale zaplaťpánbůh, že jsme to takhle zremizovali. Chtěli jsme to hrát přes ty kraje, tak abychom tam dostávali centry. Moc toho prostoru jsme tam ale nedostávali. Jak jsme balon dostali do krajních beků, tak hned na ně vystartovali záložníci a my se tam kombinačně nedostali, protože ten střed měli přehuštěnej. Druhej poločas už bylo něco jiného.

Vypadalo to ale, že v druhém poločase chceme vítězství víc.

Cítili jsme, že soupeř byl v druhém poločase více zranitelný a toho jsme chtěli využít. Více jsme se tam dostávali k centrům než v prvním poločase, tam nám to soupeř moc nedovolil. V druhém poločase nám toto vycházelo více, škoda jen, že jsme tam nedotlačili ten druhý gól.

Takže bod dnes berete?

Asi jo.

Viděl jsi na Zlínu výraznou změnu od příchodu nového trenéra?

Asi jo, protože tři zápasy nedostali gól. Asi zapracovali na defenzívě. Týmy dole v tabulce se musí odpíchnout od dobré defenzívy.

Věděl jsi, že nás Zlín nedokázal porazit 21 zápasů?

Opravdu? To tedy nevím. Tak kéž bychom s nimi hráli každý víkend (úsměv).

Zároveň také ale posledních sedm vzájemných zápasů skončilo plichtou. Věděli jste o takové statistice?

Vůbec. Každý soupeř je jiný. My jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát.


Author Jan Bendl
Sdílet článek