Article image

Látal: Bod bereme, zápas se lámal při našich šancích

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 15. kolo so 11. 11. 2023, 15:00
Reportáž

Bod za remízu 1:1 nakonec označil jako plusový náš kouč Radoslav Látal. Štval ho především výkon v prvním poločase, který označil jako prospaný.

Jablonecký kouč Radoslav Látal nakonec remízu bral. „Chtěli jsme tu získat tři body, ale máme jen jeden. Myslím si ale, že je zasloužený. Z našeho pohledu šlo o absolutně prospaný první poločas. Byl tam z naší strany nedůraz a špatné dostupování. Hráče jsme upozorňovali, že domácí dobře brání a hrají na brejky. A my dostaneme z brejkové situace první branku. U lajny jsme špatně dostoupili a nechali propadnout míč. Štěpánek si nechal zaběhnout za záda hráče. Domácí se poté dobře zatáhli a my jsme se nemohli do plné obrany dostat. Ani pořádnou šanci jsme tam neměli. V poločase jsme udělali jednu změnu, místo Chramosty přišel Jovović. Ten oživil naši hru a hned měl podíl na naší brance. Dostali jsme se poté do velkého tlaku, který přinesl dvě tři ložené šance. Tam se ten zápas lámal, tam jsme to mohli zlomit na naši stranu. Věřím, že pak by se nám lépe dýchalo. Domácí tak dál mohli spoléhat na brejky a vlastně v poslední minutě jsme na tom mohli i zaplakat. Berme to tedy tak, že máme plusový bod. Ze tří zápasů jsme vytáhli pět bodů. Bod tedy nakonec bereme, v tabulce jsme poskočili,“ řekl bezprostředně po zápase náš lodivod.

Prospaný první poločas si však náš kouč vysvětlit příliš nedokázal. „Nevím, jestli se hráči špatně vyspali na hotelu nebo proč tomu tak bylo. Domácí byli v euforii, vyhráli dva poslední zápasy. Navíc tu je takové mazlavé hřiště, na kterém se těžko hraje. Není to úplně ono, podklouzává to. Do každého souboje s domácími musíte jít s tím, že ho vyhrajete, musíte ho podstoupit. Zlín má typy hráčů, kde když jim necháte prostor, tak to potom těžko honíte,“ vysvětloval Látal.

Jablonecký trenér byl po zápase spokojen se stopery a pochválil i útočníka Krulicha, který zahodil několik šancí. „Předvedl dobrý výkon, jsem s ním spokojený. Poslední dva zápasy mu moc nevyšly. Je to mladý kluk, víme, že jeho výkony budou ještě kolísavé. Dneska se pral a měl spoustu soubojů,“ pochválil mladého útočníka Látal.

Po reprezentační pauze čekají Jablonec dva stěžejní domácí zápasy s Pardubicemi a Teplicemi. „Půjde o důležité souboje. Jestliže zvládneme doma Pardubice, potom bude mít dnešní bod ze Zlína velkou cenu,“ zakončil hodnocení remízového zápasu ve Zlíně Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek