Article image

Jablonec remizoval ve Zlíně 1:1

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 15. kolo so 11. 11. 2023, 15:00
Reportáž

Zápas mezi Zlínem a Jabloncem nenašel vítěze. Domácí tým vedl v prvním poločase zásluhou útočníka Fantiše. Jablonec zahodil v druhé půli hodně šancí, ujala se jen branková situace Martince z 49. minuty.

Trenér Látal sáhl oproti poslednímu zápasu ke dvěma změnám, Housku a vykartovaného Kratochvíla nahradili v základní jedenáctce kapitán Hübschman a útočník Krulich.

Jablonec začal na zlínské Letné poměrně aktivně, v úvodních minutách ale nebyli přesnější a důraznější v soupeřově vápně Krulich, Tchanturishvili, Alegue a následně neuspěl z dálky ani Polidar. Domácí poté zahrozili střelou Bartošáka, která ale mezi tyče také nemířila. Vedle branky skončila také hlavička neobsazeného Cedidly po rohovém kopu. Následně se hra vyrovnala a zklidnila.

V 19. minutě však podnikli domácí rychlý výpad po naší pravé straně, Bartošák dokázal prudce přihrát na malé vápno, kde míč prošel přes dva jablonecké obránce až na útočníka Fantiše, který ve skluzu rozradostnil domácí publikum – 1:0!

O deset minut později mohlo být srovnáno, rychlý jablonecký brejk zakončil Tchanturishvili přes nohy padajícího Čelůstky, ale brankář Dostál míč skvěle vyrazil! Pět minut před poločasem chyboval na lajně Polidar, domácí rychle zakombinovali zásluhou Vukadinoviče, ten našel na středu našeho vápna Bužka, jehož tutovku skvěle vytáhl mimo své tyče brankář Hanuš! V nastavení první půle ještě jablonecká obrana dovolila dvojí zakončení Bartošákovi, ani on ale nebyl úspěšný.

V poločase zůstal v kabině útočník Chramosta, kterého nahradil Jovović. Právě černohorský reprezentant byl čtyři minuty po změně stran u zrodu jablonecké gólové akce, našel totiž průnikovou přihrávkou Štěpánka, ten přihrál před branku Martincovi, který srovnal na 1:1!

Jablonec začal kroužil kolem domácího vápna. Gólové parametry však neměly střely Hübschmana a Jovoviće ze střední vzdálenosti. V 60. minut posadil ukázkově Polidar míč na malé vápno na hlavu Krulicha, který ale mířil jen do náruče brankáře Dostála! O minutu později vyděsil domácího gólmana přetaženým centrem Štěpánek, zlínský gólman se však stačil vrátit a s vypětím všech sil stačil míč vytěsnit na roh! Jablonec se předháněl v zahozených šancích. Dvakrát se za hlavu držel v tutovce útočník Krulich, v 64. minutě měl i smůlu, když jeho střelu vytěsnil těsně mimo s pomocí teče Černin s Dostálem!

Dvacet minut před koncem se po delší době dostali na dostřel jablonecké branky také domácí, Janetzký ale dal míči opačnou faleš než bylo třeba. V 74. kopali domácí trestný kop z dobrých 28 metrů a střídající Slončík z něj trefil parádní bombou tyč jablonecké branky! Stejná standardní situace se opakovala o pár minut později blíže k naší brance, tentokrát tvrdý míč vyboxoval brankář Hanuš!

V nastaveném čase zahodili hráči obou mužstev po jedné šanci, na naší straně se držel za hlavu střídající Filip Souček, a po centru domácích mířil hlavou těsně vedle jablonecké tyče Slončík! Mezi oběma soupeři se tak zrodila sedmá remíza v řadě.


Author Jan Bendl
Sdílet článek