Article image

Jablonec v sobotu na půdě posledního Zlína

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 15. kolo so 11. 11. 2023, 15:00
Reportáž

Důležitý zápas na půdě posledního celku tabulky čeká o víkendu jablonecké fotbalisty. Představí se totiž na půdě Zlína, který pod novým koučem Červenkou neprohrál a ještě neinkasoval branku.

Fotbalisté Zlína byli odepisování už v průběhu jarní části loňské sezony, tehdy se jim ale podařilo odpoutat se z posledního místa v ligové tabulce a díky úspěšně zvládnuté baráži s druholigovým Vyškovem se udrželi mezi ligovou elitou.

V létě došlo k obměně kádru, do Bohemians odešel středopolař Hrubý, k nám do Jablonce zamířil zase Tchanturishvili, skončili i zkušení Procházka, Fillo, Balaj, Kozák či Jeřábek. Mezi nová jména se zařadili senegalský útočník Ndiaye, defenzívu měl zpevnit odchovanec Tomáš Čelůstka.

Ševcům ale nevyšel start nové sezony, v prvních pěti kolech získali jen jediný bod za domácí remízu s Libercem. Vrbův tým se dočkal první výhry, když doma porazil Teplice, jenže pak přišly debakly 1:7 s Plzní, 1:5 s Baníkem a rekordní domácí blamáž 5:9 s Mladou Boleslaví! Bývalý reprezentační trenér Vrba byl poté od týmu odvolán a jeho nástupcem se stal Bronislav Červenka, jenž dosud vedl druholigovou Kroměříž.

Zlín od té doby jako by se proměnil mávnutím kouzelného proutku. Tým se oklepal z vysokých porážek a začal být pevný v obraně. Přispěl k tomu i návrat brankáře Dostála, který se po zranění vrátil ve velké formě a udržel hned třikrát čisté konto! Zlín pod novým koučem nejdříve remizoval bez branek v Olomouci, pak v rámci poháru MOL Cup vyřadil ze hry ve Vítkovicích Ostravu a korunu všemu nasadil výhrou 1:0 na půdě Pardubic. Zlínští se tak bodově dotáhli na předposlední Budějovice. Nový trenér tak prozatím stoprocentně plní svou první vytyčenou metu, zlepšit defenzívu týmu a neinkasovat tolik gólů.

V sobotu tak půjde ve Zlíně doslova o šest bodů. Jablonec má totiž na svého protivníka jen dvoubodový náskok. Látalův celek po výhře na půdě Ostravy doma na Střelnici musel v posledním kole spokojit s bodem po remíze 1:1 s Olomoucí. „Jedeme do Zlína, který vyměnil trenéra a udělal tři výborné výsledky. Hrají teď doma a budou se chtít ukázat. Samozřejmě nás čeká těžký zápas, je to o psychice. My máme za sebou dva zápasy s těžkými soupeři z vršku tabulky a vyválčili jsme čtyři body. Chceme navázat na výkon z Ostravy a druhý poločas s Olomoucí, ten už nebyl špatný. Ale je to normální zápas jako každý jiný, nebavíme se o tom, že je to zápas o všechno nebo tak něco, jako říkají jiní trenéři. Není, jsme v půlce ligy a tabulka je hodně vyrovnaná. Samozřejmě, oba týmy hrají vzadu, ale zápas nebude dělat celou sezónu,“ říká před sobotním zápasem trenér Radoslav Látal.

Ligové souboje mezi Zlínem a Jabloncem často končí remízovým výsledkem. Plichtou skončilo hned posledních 6 zápasů! Z celkových 36 odehraných zápasů jich hned 15 skončilo dělbou bodů, 17 duelů ovládl Jablonec a 4 zápasy náš soupeř ze Zlína.

Kdo bude spokojenější před další reprezentační pauzou?


Utkání začíná v sobotu 11. listopadu od 15 hodin na Letné ve Zlíně

Rozhodčí: Rouček Karel - Kubr Jaroslav, Hurych Jan

Delegát: Zeman Libor, Trčka Jiří

VAR: Černý Dalibor

AVAR: Hájek Kamil


Author Jan Bendl
Sdílet článek