Article image

Mladší dorost zaslouženě zvítězil venku nad RMSK Cidlina 4:1

Jablonecký mladší dorost U17 zaslouženě zvítězil venku nad RMSK Cidlina 4:1 (2:1). Domácí šli do vedení brzy z penalty, ale jablonečtí do poločasu skóre otočili. Ve druhé půli přidal Jablonec další dva góly a na konečném výsledku se hatrikem blýskl Velechovský.

Ve 3. minutě pronikl Qualizza zprava do vápna a v nadějné pozici pálil vedle. Vzápětí ve vlastním vápně fauloval Kostka a z nařízené penalty Veselý poslal domácí do vedení. V 9. minutě Qualizza opět pronikl zprava do vápna a tentokrát mu soupeř srazil střelu na roh. Stejně tak skončila střela
Pošmourného po zemi v 13. minutě. Ve 23. minutě šanci Němce jablonečtí odrazili také na roh. Ve 26. minutě Velechovský unikl, obešel gólmana a pohodlně do prázdné branky vyrovnal stav. Qualizzovu přihrávku zprava do vápna Ondráček v 31. minutě namířil nad branku. Nad branku letěla za dvě minuty i střela Jodase. V 38. minutě Hnyk lapil u pravé tyče střelu soupeře. Ve 43. minutě napřáhl Růta a jeho rána skončila přesně v pravém růžku domácí branky - 1:2. V 67. minutě po dlouhém nákopu se k míči dostal Veselý, který hlavou přeloboval Hnyka, ale míč skončil těsně vedle pravé tyče mimo. Vzápětí na druhé straně Khunovu ránu brankář domácích srazil na roh. Další střelu Veselého v 75. minutě Hnyk chytil. Ve 77. minutě Ondráček vpravo vyzval Qualizzu, který pronikl zprava do vápna a přesně našel Velechovského - 1:3. Když v 79. minutě z dalšího úniku Qualizza neuspěl, nahradil ho v 81. minutě Velechovský a zblízka dal čtvrtou branku do domácí sítě.

RMSK Cidlina - FA Jablonec U17 1:4 (1:2)

Sestava FA Jablonec U17: Hnyk - Ondráček, Vrabec, Kostka, Růta - Hanč - Qualizza (82.Hataš), Jodas, Pošmourný (64.Kaněra), Kuhn - Velechovský (82.Rejnart)

Branky FA Jablonec U17: 26., 77. a 81.Velechovský, 43.Růta


Author Redakce
Sdílet článek