Article image

Se Sigmou jsme si body rozdělili

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
1:1
FORTUNA:LIGA, 14. kolo so 4. 11. 2023, 15:00
Reportáž

Do utkání 14. kola vyslal trenér Radoslav Látal téměř totožnou sestavu jako z utkání proti Baníku. Jedinou změnou byl start Jana Chramosty v základní sestavě místo Matouše Krulicha.

Jako první zahrozila Sigma nepřesnou střelou, ale Jablonec se dočkal změny skóre v 5. minutě zápasu. Po standardní situaci se k doraženému míči dostal David Štěpánek a pohotově jej poslal do sítě – 1:0.

Sigma zahrozila v 11. minutě také po standardní situaci. Zorvanovu střelu Hanuš vyrazil a dorážka Ventury letěla vysoko nad branku.

Jablonec se nadále snažil dostávat do nebezpečných situací, ale obrana Sigmy byla pozornější než při první brance Jablonce. V 18. minutě pak přišla chyba na polovině hřiště, po které Sigma podnikla rychlý přechod od útoku, na jehož konci byl přesný Juliš a vyrovnal na 1:1.

Vstřelený gól hosty nakopl a Sigma začala být více ve hře. Obrana Jablonce v čele s brankářem Hanušem ale mohla být vcelku v klidu. Jablonec se snažil hrát trpělivě a využívat výšky ve vápně v podobě Martince a Štěpánka, ale k větší šanci jsme se nedostali.

Ve 40. minutě kombinoval Polidar s Vakhem a zmatek v obraně Sigmy málem využil Kratochvíl, ale přihrávka byla hodně do těla.

Závěr poločasu patřil Jablonci, který se snažil ještě výsledek překlopit na svou stranu, ale skóre se ani v nastaveném čase nezměnilo.

Do druhého poločasu jsme museli nuceně střídat, protože v závěru prvního poločasu dostal ránu do hlavy Matěj Polidar a musel odjet na vyšetření do nemocnice. Volné místo v sestavě zabral Matouš Krulich a na levou stranu se přesunul Vakho.

Od začátku druhého dějství jsme byli aktivní a snažili se tlačit do blízkosti branky Sigmy, nicméně bez většího efektu. Až v 55. minutě jsme rozehrávali standardní situaci z pravé strany vápna a centr na zadní tyč si našel Krulich a mířil hlavou těsně vedle. Hosté se následně dostali do nebezpečné situace před naší brankou, ale Hurtado byl včas před Julišem a centr odvrátil.

Hra se pak vyrovnala a hrálo se více mezi vápny, velkých šancí si diváci moc neužili. To až v nastaveném čase zápasu mohli rozhodnout hosté. Po dlouhém nákopu a prohraném souboji se do úniku dostal Zorvan, překonal Hanuše, ale na brankové čáře jej skvěle zastoupil Tekijaški, který míč vykopl z brankové čáry! Utkání tak nakonec skončilo remízou 1:1, která je vzhledem k průběhu zápasu vcelku spravedlivou.


Author Redakce
Sdílet článek