Article image

V sobotu pokračuje liga na Střelnici!

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
1:1
FORTUNA:LIGA, 14. kolo so 4. 11. 2023, 15:00
Reportáž

S jasným cílem potvrdit tři body získané na horké půdě v Ostravě vyrukují jablonečtí fotbalisté v rámci 14. kola FORTUNA:LIGY na Sigmu Olomouc.

Hanáci si po loňské šesté příčce konkrétní cíle nestanovili. „Loni jsme prokázali kvalitu. Mužstvo zůstalo téměř pohromadě, za Chytila, který odešel do Slavie, jsme získali Juliše. Tým je hladový a ambiciózní. Toužíme obhájit alespoň loňské umístění,“ přál si na startu sezony kouč Jílek.

Jeho svěřenci toužili zachytit důležitý ligový start. V prvním kole sice podlehli 0:2 na Spartě, pak ale pilně sbírali výhru za výhrou. Prozatím prohráli jen v Plzni (1:2), na Bohemians (2:3) a doma s Baníkem Ostrava (0:3), jinak byli stoprocentní. V tabulce tak dýchali na paty top trojice a vzestup týmu z Hané byl zřejmý. Doposud se Olomouckým vyhýbaly remízové výsledky, to ale změnily poslední dvě ligová kola, v kterých přišly plichty 1:1 s Pardubicemi a 0:0 s posledním Zlínem. „Ztratili jsme dvakrát v pozici favorita. Teď nás zase čekají zápasy jiného charakteru. Je teď na nás, abychom v následujících soubojích body zase získali,“ říká před sobotním zápasem v Jablonci kouč Hanáků.

Sigma půjde do sobotního klání z pozice čtvrtého týmu ligové tabulky, Jablonec ze čtrnácté příčky. Látalův celek v posledním kole přivezl první výhru v sezoně ze hřiště soupeře, když zaskočil rozjetý Baník Ostrava a získané body by nyní rád potvrdil na domácí půdě. „Přijede k nám kvalitní tým, hrají nahoře, takže to pro nás bude další těžké utkání. My chceme navázat na povedené výkony, co jsme předvedli v posledních zápasech, docela se nám ustálila sestava, jen máme trochu problémy se zraněními, ale uvidíme, co se z toho vykrystalizuje,“ říká před sobotním zápasem trenér Jablonce Radoslav Látal. Během posledních týdnů jsme měli několik hráčů na marodce, někteří kluci se již vrátili do stoprocentní zátěže, jiní však stále ne. „Máme radost, že Filip Souček je na sto procent zdravý, to je pozitivní, Černák s Pleštilem jsou také stoprocentní. Dělá nám teď problém zranění Hurtada, který na Baníku nedohrál, trápí ho sval. Jinak máme tým kompletní, ale do sestavy budeme muset nejspíš sáhnout. Uvidíme, do zápasu máme ještě nějaký čas,“ dodává trenér k našemu zdravotnímu stavu.

V dosavadních soubojích mezi Jabloncem a Olomoucí má lepší bilanci zelenobílý tým. Ten vyhrál 25 zápasů, Olomouc 15 a 14 duelů skončilo remízou. Nejčastějším výsledkem je pak hubená výhra 1:0.

Jak dopadne ligové klání s číslem 55?

FK Jablonec - SK Sigma Olomouc, sobota 04. 11. 2023, 15:00, Stadion Střelnice

Rozhodčí: F. Kotala - J. Bureš, D. Žurovec (J. Julínek) | VAR: T. Kocourek | AVAR: J. Kubr

Delegát: J. Šotek, F. Hubička


Author Redakce
Sdílet článek