Article image

Béčko dohnalo dvoubrankovou ztrátu v České Lípě

Team logo Team logo
Arsenal Česká Lípa FK Jablonec
2:2
FORTUNA ČFL B, 11. kolo so 14. 10. 2023, 16:00
Reportáž

Zápas dvou rozdílných poločasů odehrál o víkendu náš třetiligový B-tým. Na půdě nedaleké České Lípy prohrával o poločase o dvě branky, v druhé půli však zásluhou dvou přesných tref útočníka Velicha vyválčil ze ztraceného zápasu alespoň bod za remízu 2:2.

Po čtvrthodině hry rozehráli domácí nakrátko rohový kop, na následný centr vyskočil nikým neatakovaný Hajdo a hlavou prodloužil míč k tyči jablonecké branky – 1:0. První poločas byl ze strany Jablonce doslova prospaný a korunu mu dal v závěru prvního dějství domácí Šimon z pokutového kopu, který ranou do Fendrichovy šibenice nedal našemu brankáři žádnou šanci – 2:0.

Náš nespokojený kouč Vomáčka se odhodlal hned ke čtyřem poločasovým změnám a to přineslo své ovoce. Druhé dějství bylo v naprosté režii Jablonce. Především kmenoví hráči naší rezervy ukázali, jak se bojuje o místo v základní sestavě. Šest minut po změně stran si na pravé straně počínal suverénně střídající Gaši, dokázal poslal na přední tyč zajímavý balon, který Velich dloubl přes brankáře a snížil na 1:2!

Jablonečtí cítili šanci a tlačili se za vyrovnáním, to ale stále nepřicházelo. Pět minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen českolipský Hajdo. Jablonec se dočkal až v 88. minutě, po obléhání domácí branky skvěle odcentroval do vápna soupeře zprava Diviš a útočník Velich ukázkovou prudkou hlavičkou vyrovnal na konečných 2:2!

Trenér Benjamin Vomáčka nechtěl po zápase své svěřence příliš chválit, ale druhý poločas byl podle jeho gusta. Z hráči byla cítit velká odhodlanost a kompaktnost. „Druhý poločas byl přesně to, co chceme hrát a na kluky jsem za něj hrdý,“ pravil po zápase.

V sobotu 21. října od 10:15 hodin přivítá náš B-tým v domácím prostředí v Břízkách poslední rezervu Teplic.

FK Arsenal Česká Lípa – FK Jablonec B 2:2 (2:0)

Branky: 16. Hajdo, 41. Šimon (pen.) – 52. a 88. Velich

Sestava FK Jablonec B: Fendrich – Malý (82. Diviš), Vošahlík, Hušek, Nykrín (46. Karban) – Schön (46. Gaši), Kubín, Ritter, Alegue (46. Breda) - Velich, Náprstek (46. Kubat)


Author Jan Bendl
Sdílet článek