Article image

Starší dorost zaslouženě zvítězil nad Kladnem 3:0

V utkáni 10. kola České ligy porazil starší dorost FA Jablonec U19 celek SK Kladno 3:0 (2:0). Jablonec zvítězil po dobrém výkonu zcela zaslouženě a výsledek mohl být i výraznější, kdyby proměnil ještě v prvním poločase pokutový kop.

Domácí šli brzy do vedení. Ve třetí minutě vyslal Bjaček doleva Karla Svatého, který pronikl do vápna a s pomocí zadní tyče poslal míč do sítě. V 16. minutě měl dvě příležitosti Malý. První střelu po zemi namířil těsně vedle a vzápětí po zisku míče mu střelu gólman hostí odrazil na roh. Ten zahrával z levé strany Novotný, brankář hosti míč posunul k Melkovi, pro něhož nebyl problém namířit míč do branky. Hosté vyslali Zoubkem první střelu na domácí branku ve 30. minutě, s kterou si Vorel poradil. V 32. minutě brankář hostí ve vápně fauloval Malého, následoval pokutový kop, který gólman Marku Svatému vystihl a odrazil na roh. Z něho Bjaček hlavou branku přestřelil. V poslední minutě první půle střelu po zemi z trestného kopu Kubína brankář Vajshajtl lapil.

V 60. minutě Vorel rukou odrazil pokus soupeře. Za pět minut Kubínův trestný kop brankář hostí jen odrazil, ale dorážku Bjaček poslal mimo. V 68. minutě Novotného ránu soupeř se štěstím odrazil. V 70. minutě přesný centr Karla Svatého zleva Kubín na malém vápně namířil nad branku. V 73. minutě nakrátko rozehraný rohový kop Novotného a Kubína z pravé strany našel ve vápně Špringla a bylo to 3:0. V 75. minutě Kubínův oblouk pod břevno brankář Vajshajtl chytil.

FA Jablonec – SK Kladno 3:0 (2:0)

Sestava FA Jablonec: Vorel – Špringl, Svatý M., Bjaček, Svatý K. - Novotný, Vopat (84.Voldán) – Čada (80.Matoušek), Kubín, Melka (84.Holý) – Malý (59.Sirůček)

Branky FA Jablonec: 3.Svatý K., 17.Melka, 73.Špringl

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 42.Novotný, 80.Sirůček

Sestava soupeř: Vajshajtl – Rous, Fajka, Liška, Novák – Eška (72.Měchura), Zoubek (78.Shcheholiev), Kalina, Došek – Hanuščík (66.Klein), Janega


Author Redakce
Sdílet článek