Article image

Starší dorost podlehl Hradci Králové

Jabloneckému staršímu dorostu U19 se nepovedl zápas 9. kola České ligy v Hradci Králové, kde podlehl tamnímu FC 1:3 (0:2). Jablonečtí sice dokázali vstřelit kontaktní gól, ale namísto tlaku k vyrovnání přišla během pěti minut zbytečná penalta a domácí si tak dvougólový náskok vzali zpět.

Jablonec začal utkání aktivně, ale k ohrožení domácí branky se neprosadil. Postupem času se hra vyrovnala a domácí postupně převzali i iniciativu. Ve 27. minutě si na rohový kop z levé strany naběhl Blažek a hlavou otevřel skóre zápasu. V 29. minutě Binarovu ránu zneškodnil Vorel. V 37. minutě podnikli domácí rychlou kombinační akci na jejímž konci přidal Ponikelský zblízka druhou branku. Ve 40. minutě po trestném kopu – zkrácený roh – zleva po závaru před domácí brankou pálil Melka, ale jen do gólmana. V poslední minutě první půle unikl Hampl, ale jeho střelu Vorel odrazil na roh.

Hned ve 46. minutě gólman Petera lapil Kubínovu prudkou střelu po zemi. Na druhé straně v 52. minutě podobně uspěl Vorel proti střele Chudého. V 58. minutě byl ve vápně sražen Kubín a z nařízené penalty Marek Svatý snížil na 1:2. Namísto kýženého tlaku Jablonce k vyrovnání byli aktivnější domácí borci. Bjačkův faul v 60. minutě napravo od vápna u brankové čáry znamenal pro domácí trestný kop, který jablonečtí odrazili na roh. V 63. minutě pak unikl Biner a ve vápně po střetu se Špringlem a Vorelem přišel faul a penalta. Tu sám Biner proměnil – 3:1. Ve zbývajícím čase měl Jablonec několik možností skórovat, ale nevyšlo to. V 70. minutě Kubínova rána z odraženého míče letěla nad branku. Za pět minut Melkovu střelu zneškodnil brankář stejně jako další střelu Weraniho následně. V nastaveném čase neuspěl ani Gaši.

FC Hradec Králové – FA Jablonec 3:1 (2:0)

Sestava FA Jablonec: Vorel – Špringl, Svatý M., Bjaček, Svatý K. - Novotný, Melka – Gaši, Kubín, Werani (90.Matoušek) – Sirůček (86.Malý)

Branka FA Jablonec: 58.Svatý M. z pen.

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 63.Špringl

Sestava soupeř: Petera – Karel, Blažek, Pěnkava, Sejkora (80.Jirout) – Rejman, Ponikelský, Chudý (84.Kareš), Binar (84.Feigl) – Zeman (84.Machač), Hampl (68.Žalud)


Author Redakce
Sdílet článek