Article image

Starší dorost zvítězil nad B týmem Viktorie Plzeň 3:0!

Dorost U19 FA Jablonec zvítězil ve čtvrtekv utkání 19. kola České ligy nad B týmem Viktorie Plzeň 3:0 (2:0). Výhra byla zasloužená a výsledek mohl být i výraznější nebýt dalších neproměněných šancí Jablonce.

Ve třetí minutě našel Kubín ve vápně Weraniho, jehož střela po zemi k pravé tyči skončila gólem. Ve 13. minutě v závaru před plzeňskou brankou nedokázali ani Širůček a ani Kubín dopravit míč do soupeřovy branky.V 15. minutě měli hosté možnost z trestného kopu, ale míč skončil v autu. V 30. minutě Kubínovu přihrávku napálil Melka z výhodné pozice do soupeře. Za tři minuty Kubínův daleký oblouk ze středu hřiště se za překonaným brankářem odrazil od břevna. Plzeňskému Kubrychtovi v 39. minutě zabránila ve skórování levá tyč domácí branky. Další přihrávku Kubína od levé brankové čáry využil na malém vápně Novotný – 2:0. V 43. minutě přišel ke slovu Koňák, jehož prudkou ránu pod břevno gólman Ulman dokázal vytěsnit nad branku.

V první čtvrthodině druhé půle měli jablonečtí herní převahu, ale šance Marka Svatého či Širůčka zůstaly nevyužity. Poté přišli ke slovu hosté. Centr Kobese z levé strany namířil Šlégel těsně vedle levé tyče Kotlínovy branky. V 61. minutě Kotlín skvěle odebral míč uniklému Kardošovi. V 62. minutě rozehrál Werani trestný kop doprava Kubínovi, který našel před brankou Špringla a bylo to 3:0. Snížit mohla Plzeň v 74. minutě, ale střelu Kardoše z levého úhlu Kotlín kryl. Na druhé straně si cestu do branky nenašla v 86. minutě prudká rána Novotného.

FA Jablonec – Viktoria Plzeň B 3:0 (2:0)

Sestava FA Jablonec: Kotlín – Špringl, Svatý M., Bjaček, Svatý K. - Novotný, Koňák (80.Voldán) – Werani, Kubín (82.Čada), Melka (71.Matoušek) – Sirůček (72.Malý)

Branky FA Jablonec: 3.Werani, 40.Novotný, 62.Špringl

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 50.Koňák, 74.Svatý K.

Sestava soupeř: Ulman – Volfík, Kardoš D., Toman, Dvořák (46.Veselák) – Kobes, Houdek (54.Kardoš K.), Kubrycht, Paidar – Böhm (66.Huttr), Šlegel (66.Arnošt)


Author Redakce
Sdílet článek