Article image

Po jednoznačném průběhu utkání si starší dorost připisuje 3 body

V osmém kole České ligy porazil jablonecký dorost U19 zaslouženě pražskou Admiru 3:0 (2:0) po jednoznačném průběhu utkání.

Jablonec začal náporem a k první šanci se dostal v 11. minutě, kdy po rohovém kopu zleva Bjaček hlavou zamířil pod břevno, ale gólman hostí Halama střelu chytil. V další minutě Weraniho rána po zemi z pravého úhlu skončila rovněž v rukavicích Halamy. Ve 22. minutě Sirůček prošel levou stranou až do vápna a jeho střela z úhlu s tečí skončila za zadní tyči v autu. Ve 26. minutě centr z rohového kopu Koňáka zprava našel hlavu Špringla, jehož střelu si Kohoutek srazil do vlastní sítě – 1:0. Druhý gól do branky Admiry padl v 37. minutě a dal ho hlavou Werani, kterému míč přesně do vápna od levé brankové čáry naservíroval Kubín. V závěru první půle zahrozil střelou zpoza vápna Koňák, ale minul. Hosté se v první půli prakticky k ohrožení domácí branky nedostali.

V 53. minutě po faulu na Sirůčka nadějný trestný kop namířil Koňák podél zdi, ale brankáře hostí nezaskočil. V 61. minutě Novotného rána z předvápna branku přeletěla. V 64. minutě Kubín v souboji se soupeři uspěl, unikl a zleva střelou po zemi k zadní tyči zvýšil na 3:0. V 68. minutě po jednom z celkem z třinácti rohových kopů tentokrát z levé strany Špringl hlavou pálil, ale gólman střelu vytěsnil na břevno. V 74. minutě Kubínův trestný kop jen těsně branku soupeře přeletěl. Hosté se snad poprvé dostali do šance v 83. minutě, ale jejich skákavý míč domácí branku minul. A v nastaveném čase trestný kop Kohoutka Vorel bezpečně lapil.

FA Jablonec – FK Admira Praha 3:0 (2:0)

Sestava FA Jablonec: Vorel – Špringl, Svatý M., Bjaček, Svatý K., - Werani, Koňák (63.Gaši), Novotný (77.Voldán), Melka (70.Čada) – Kubín, Sirůček (70.Malý)

Branky FA Jablonec: 26.Kohoutek vlastní, 37.Werani, 64.Kubín

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 51.Sirůček, 90.Svatý K.

Sestava soupeř: Halama – Kořínek, Koudelka (72.Králik), Krajíček, Šalanský – Veselý (46.Blažek), Kohoutek, Schütz (59.Formandl), Čepela – Winter, Konashchuk (65.Gajzler)


Author Redakce
Sdílet článek