Article image

V MOL Cupu ve středu v Horváthových Domažlicích

Pohárový MOL Cup pokračuje třetím kolem. Jablonec se v něm představí na půdě třetiligových Domažlic, které vede kouč Horváth a jejich dres obléká řada dalších známých jmen.

Loni tým ovládl svou skupinu třetiligové ČFL, ale v baráži o druhou ligu neuspěl proti Viktorii Žižkov. Na postu trenéra skončil kouč Vaigl a týmu Domažlic se znovu chopil po konci v Plzni kouč Pavel Horváth. „Chtěl bych, aby tým dával hodně gólů a hlavně aby to byl pro hráče odrazový můstek k posunu do další kariéry,“ vyslovil přání staronový trenér týmu.

V Domažlicích, v tradičním centru Chodska, jsou na velká fotbalová jména zvyklí. Jejich dres dlouhodobě obléká exreprezentant David Limberský. Letos v létě Horváthův tým posílili po konci ve Zlíně i ligou otřískaní hráči Václav Procházka a Martin Fillo. Domažlice se i díky nabitému kádru netají postupovými ambicemi do druhé ligy. „Cílem je postup, tu výzvu musíme přijmout,“ je si vědom Horváth.

Po osmi kolech ČFL jsou Domažlice čtvrté v tabulce ČFL. Doma ztratily body jen za remízu s Robstavem, o víkendu si lehce poradily před vlastním publikem s pražským Motorletem 4:0.

Domažlická Jiskra se do 3. kola MOL Cupu prodrala po výhře 4:1 na půdě divizní Doubravky, v dalším kole v domácím prostředí její fotbalisté vyřadili po prodloužení 2:0 druholigovou Příbram!

Jablonec vstoupil do tuzemské pohárové soutěže v druhém kole, na pažitu třetiligové Admiry Praha s přehledem zvítězil 5:1. Po hříchu je to však prozatím jediné vítězství pod novým koučem Radoslavem Látalem. Teď bude Jablonec usilovat o postup favorita do listopadového osmifinále.

Oba týmy už na sebe narazily v pohárové soutěži před sedmi lety, Jablonec si tehdy z Chodska odvezl postup po vítězství 4:1.


Utkání začíná ve středu 27. září od 15:30 hodin na stadionu TJ Jiskra Domažlice v Domažlicích

Rozhodčí: Rouček - Kotalík, Pečenka

Delegát: Kureš


Author Jan Bendl
Sdílet článek