Article image

Starší dorost nestačil na MFK Chrudim

Dorost U19 FA Jablonec v utkání 7. kola České ligy podlehl v neděli v Chrudimi místnímu MFK 1:4 (0:3). O vývoji utkání rozhodla brzká penalta proti Jablonci, druhý gól z ofsajdové hraniční situace a třetí gól do šatny. O tyto tři góly se zasloužil domácí Smutný.

Ve třetí minutě ruka jabloneckého hráče ve vápně znamenala pokutový kop, který bezpečně proměnil Smutný.V 11. minutě Buguajův trestný kop odrazila zeď. Až v 17. minutě Vopatův prudký pokus branku domácích přeletěl. Za minutu prostrčený míč mezi jabloneckými zadáky na hranici ofsajdu získal Smutný a sám pro Kotlínovi zavěsil podruhé. V 26. minutě Čadovu střelu po zemi gólman kryl. V 39. minutě Špringl z malého vápna poslal míč těsně vedle levé tyče. V poslední minutě první půle našel centr z levé strany ve vápně Smutného, který z voleje završil svůj hattrick.

Ve druhém poločase se Jablonec herně zlepšil, ale k nebezpečnému ohrožení domácí branky se nedostával. V 52. minutě Vopat centr z trestného kopu zprava nevyužil. V 65. minutě Kubínova rána z levého úhlu skončila za zadní tyčí v autu. Až v 67. minutě jablonečtí uspěli. Vopatův nákop z trestného kopu zprava využil hlavou na zadní tyči Špringl. Namísto zvýšeného úsilí jabloneckých přišla v 74. minutě čtvrtá branka do jejich sítě z kopačky Kaválka, který po rohovém kopu a po několika nepovedených odkopech napálil míč do sítě. V 80. minutě Matouškovu ránu zneškodnil brankář. V poslední minutě dalekonosnou ránu soupeře pod břevno Kotlín vytěsnil nad branku.

MFK Chrudim – FA Jablonec 4:1 (3:0)

Sestava FA Jablonec: Kotlín – Špringl, Svatý M., Svatý K., Melka – Novotný, Vopat (74.Koňák) – Čada (46.Matoušek), Kubín M. (84.Nguyen), Werani – Malý (46.Sirůček)

Branka FA Jablonec: 67.Špringl

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 90+2.Novotný

Sestava soupeř: Kobera – Dalecký, Hromek, Fojtů, Gerhart – Rešetár (81.Pilař), Boguaj, Lang, Kaválek – Valenta (74.Čada), Smutný (74.Mošner)


Author Redakce
Sdílet článek