Article image

Starší dorost remizoval s Bohemians Praha

Téměř osmdesát minut sahali jablonečtí dorostenci na výhru v utkání vloženého 18. kola České ligy na hřišti Bohemians Praha. Domácím se podařilo vyrovnat z ojedinělé akce až dvanáct minut před koncem, a tak si nakonec oba týmy body rozdělily.

Jablonec vstoupil do zápasu velmi dobře a už v 5. minutě se ujal vedení gólem Špringla, který na zadní tyči využil rohový kop Gašiho z levé strany a zasunul míč k pravé tyči domácí branky. Jablonečtí borci pak domácí tým do zakončení prakticky nepouštěli, a naopak měli i další šance. V 37. minutě Novotného rána zpoza vápna letěla mimo. V další minutě vysunul Kubín doprava Gašiho, jehož ránu z úhlu brankář domácích Kerbach chytil. V 44. minutě po dlouhém výkopu Kotlína pálil Kubín těsně vedle pravé tyče.

Ve druhém poločase jablonecká dobrá hra pokračovala. V 53. minutě Kubínova rána z vápna trefila gólmana. Melka pálil v 61. minutě z voleje těsně vedle levé tyče. Za minutu mířil podobě hlavou Malý po rohu zprava. V 75. minutě pokus Novotného z dálky trefit opuštěnou domácí branku zmařil soupeřův hráč, který zaskočil za brankáře. V 78. minutě se domácím podařilo srovnat při první „návštěvě“ ve druhé půli před brankou Jablonce, která bohužel skončila gólem z kopačky Mikudy. Domácí se pak začali snažit přidat další branku a zápas tak vyhrát, ale dvě šance Bárty v 85. a v 87. minutě k tomu nevedly. Naopak v nastaveném čase měl mohl rozhodnout Werani, jehož střela s tečí branku přeletěla.

Bohemians Praha – FA Jablonec 1:1 (0:1)

Sestava FA Jablonec: Kotlín – Špringl, Svatý M., Svatý K., Melka – Novotný, Vopat – Gaši, Kubín M., Werani – Malý (81.Sirůček)

Branka FA Jablonec: 5.Špringl

Sestava soupeř: Kerbach – Kratochvíl, Veselý, Braný, Hausman (34.Ředina) – Vokrouhlík (74.Bui), Černý (67.Novotný), Bárta, Mikuda – Tomek (46.Heřmánek), Salač (46.Rys)


Author Redakce
Sdílet článek