Article image

Starší dorost doma podlehl Mladé Boleslavi B

Docela nečekaně podlehl dorost U19 FA Jablonec v utkání 6. kola české ligy celku FK Mladá Boleslav B 0:2 (0:0). O výsledku rozhodl hlavně druhý poločas zápasu, kdy hosté svou hru korunovali dvěma brankami.

Jablonečtí borci v prvním poločase nevyužili své šance, což se pro další vývoj zápasu ukázalo, jako zásadní. V 6. minutě Gaši zpoza vápna branku přestřelil. V 10. minutě Gaši vysunul doprava Kubína, jehož centr před branku Werani napálil do gólmana. Hosté v 18. minutě poprvé zahrozili hlavou Součka, který centr z trestného kopu ale namířil mimo. Za dvě minuty Kubín z otočky také minul.Ve 22. minutě podnikli boleslavští akci levou stranu, na jejímž konci Bakrlík poslal míč po zemi vedle levé tyče Burešovy branky. Další šance Kubína v 25. minutě k úspěchu nevedla a tu Melkovu ve 28. minutě zmařil gólman. Na druhé straně v 30. minutě Bakrlík střelou po zemi Bureše nepřekvapil. V 36. minutě Weraniho přihrávku zleva Karel Svatý koníčkem poslal nad branku. Ve 41. minutě Kubín z odraženého míče po rohu pálil do břevna.

V 53. minutě po faulu před pravým rohem vápna zahrávali hosté trestný kop a odražený míč z voleje napálil Keller do domácí sítě – 0:1. Domácí odpověděli dvěma střelami Gašiho v 55. minutě ranou po zemi a v 59. minutě z trestného kopu. Obě se staly kořistí brankáře. V 60. minutě využili hosté svou šanci Bakrlíkem podruhé. Od této chvíle se jablonečtí mocně snažili se skórem zápasu něco udělat, ale pozorní hosté tlaku a šancím odolávali. Poslední jablonecká přišla až v nastaveném čase, kdy po akci Gašiho a Melky Werani z malého vápna poslal míč nad branku.

FA Jablonec – FK Mladá Boleslav B 0:2 (0:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Čada (85.Špringl), Svatý M., Svatý K., Matoušek – Novotný (65.Voldán), Melka – Gaši, Kubín M., Werani – Malý (65.Sirůček)

Branky FA Jablonec: -

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 52.Gaši, 82.Kubín

Sestava soupeř: Studničný – Horák, Bejda A., Ulrich, Keller, Vokoun – Černý, Vostřel – Bejda S., Bakrlík (72.Beneš), Souček (75.Nguyén)


Author Redakce
Sdílet článek