Article image

Starší dorost opět bodoval!

Další tři body do tabulky si připsal dorost U19 FA Jablonce za zasloužené vítězství 4:1 (1:1) ze zápasu v Českých Budějovicích s tamním B týmem Dynama. Jablonečtí domácí tým dokonale zaskočili brankami v úvodech obou poločasů.

V 2. minutě domácí gólman Wolf chyboval v rozehrávce, míče se zmocnil Malý a pohodlně ho zasunul do branky. Ve 13. minutě Novotného střela zpoza vápna minula levý růžek domácí branky. Na druhé straně v další minutě střela po zemi Mikšleho proletěla vedle pravé tyče Burešovy branky. V 17. minutě Kubínův centr z trestného kopu zprava Melka na zadní tyči hlavou namířil nad branku. Ve 29. minutě pronikl Čada zprava do vápna, našel na středu Kubína, jehož ránu domácí gólman se štěstím vyrazil. V 35. minutě se podařil únik domácího Mikšla, který střelou přes ruce Bureše srovnal stav zápasu.

Ve 47. minutě vysunul Novotný doleva Weraniho, který zatáhl míč až k brankové čáře, odkud před brankou našel Gašiho – 1:2. V 55. minutě z kombinace Weraniho a Novotného vyšel únik Malého, který prudkou ranou zvýšil na 3:1 pro Jablonec. Hosté v této fázi zápasu měli více ze hry, ale vytěžili z toho jen tečovanou střelu Gašiho do břevna. Až v 84. minutě uspěl Novotný, který střelou zprava a z tečí soupeře dal čtvrtou branku hostí. V posledních třech minutách měl domácí Galovič tři možnosti skóre zápasu alespoň upravit. Jednou mu v úspěchu zabránil Karel Svatý, podruhé z malého vápna minul a potřetí se míč odrazil od levé tyče jablonecké branky.

SK Dynamo Č. Budějovice B – FA Jablonec 1:4 (1:1)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Špringl (46.Matoušek), Svatý M., Svatý K., Melka – Novotný, Voldán (45.Gaši) – Čada, Kubín M., Werani – Malý (87.Sirůček)

Branky FA Jablonec: 2. a 55.Malý, 47.Gaši, 84.Novotný

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 53.Werani

Sestava soupeř: Wolf – Charvát (46.Krahula), Brcko, Koupal, Bártík – Krejza (62.Galovič), Zrun, Mikšl, Mach (62.Šejda) – Koudelka (76.Plch), Němec (62.Šebest)


Author Redakce
Sdílet článek