Article image

Další těžký soupeř poražen!

Ve středu zavítal do Jablonce další těžký soupeř FK Teplice k utkání vloženého 17. kola České ligy, ve kterém jablonecký dorost U19 po velmi dobrém výkonu zvítězil 4:3 (2:3). V zápase jablonečtí dotahovali dvoubrankový náskok soupeře, aby dokonalý obrat završili až v nastaveném čase.

Jablonec začal utkání dobře, ale z úvodního tlaku vytěžili jen dva rohové kopy. První návštěva hostů před domácí brankou v 8. minutě však znamenala gól, když po dlouhém autu z pravé strany ve vápně uspěl Přenosil. Domácí však za pár minut srovnali. Vopatův roh z levé strany Marek Svatý hlavou usměrnil do branky. Ve 14. minutě Weraniho prudkou ránu gólman Fialka odrazil a v 17. minutě pálil Čada těsně mimo. V 21. minutě tepličtí skórovali podruhé z kopačky Kincla, jehož míč se odrazil od pravé tyče do sítě Burešovy branky. Třetí branka do domácí sítě padla o čtyři minuty později, když volný Přenosil využil centr z pravé strany do vápna. Kontaktní gól dali domácí v poslední minutě první půle, kdy Weraniho míč z levé strany Čada hlavou namířil do branky.

Po obrátce v 51. minutě Bureš zneškodnil dvě střely Přenosila, resp. Hlouška a za deset minut míči z trestného kopu v cestě do branky zabránila zeď domácích hráčů. V 67. minutě pohlednou akci Weraniho a Melky levou stranou a centru do vápna zakončil Kubín ve vápně koníčkem, který však branku přeletěl. V 71. minutě Sirůček vysunul nalevo Weraniho, ale ten branku netrefil přesně. Z další akce levou stranou pronikl Melka mezi dvěma soupeři do vápna, našel před brankou Gašiho a bylo srovnáno na 3:3. V rozmezí mezi 83. a 86. minutou to byli hosté, kteří mohli strhnout vítězství na svou stranu. Střelu Senfta Bureš kryl, Podaného únik Bureš následně zmařil a Podaný v 86. minutě přestřelil. V nastaveném čase Gaši pronikl s míčem pravou stranou k vápnu, našel před brankou Novotného, pro něhož nebyl problém usměrnit míč počtvrté do teplické sítě.

FA Jablonec – FK Teplice 4:3 (2:3)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Špringl, Svatý M., Svatý K., Melka – Novotný, Vopat (87.Voldán) – Čada (58.Gaši), Kubín M., Werani – Malý (70.Sirůček)

Branky FA Jablonec: 13.Svatý M., 45.Čada, 75.Gaši, 90+4.Novotný

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 61.Svatý K.,72.Kubín M.

Sestava soupeř: Fialka – Port, Voráček, Slivka, Kincl – Holák (58.Balázs), Žorna (58.Podaný) – Hloušek (70.Senft), Johana (58.Šimonovský), Bzura - Přenosil

Branky soupeř: 8. a 25.Přenosil, 21.Kincl


Author Redakce
Sdílet článek