Article image

Mladší dorost na domácí půdě zvítězil nad Spartou 3:1

Mladší dorost U17 FA Jablonec zvítězil v neděli nad Spartou B 3:1 (1:0). O výsledku utkání rozhodl druhý poločas, ve kterém si jablonečtí vytvořili šance, z kterých dokázali skórovat.

Skóre otevřeli domácí ve 24. minutě, kdy unikl Velechovský a našel nabíhajícího Qualizzu, který zasunul míč k levé tyči do branky. Rušným ale byl až druhý poločas. Hosté se od jeho počátku snažili rychle srovnat stav a měli šance. V 48. minutě Hnyk odrazil prudkou ránu soupeře. V 56. minutě Ondráček pálil do pravé tyče domácí branky. V další minutě Hnyk zlikvidoval sparťanský únik. V 66. minutě Jeřábkovu ránu z voleje pod břevno gólman Hnyk opět zneškodnil. Domácí se z tlaku vymanili a v 71. minutě skórovali podruhé z pěkné akce. Qualizza unikl pravou stranou a na hranici vápna přesně našel Vrabce, který střelu po zemi umístil míč k levé tyči. V 76. minutě hosté přece jen snížili, když Mejsnar tečoval střelu soupeře tak, že míč skončil v jablonecké síti. V 77. minutě Qualizzův pokus branku hostů přeletěl. V 78. minutě ale Jodas vypálil zpoza vápna a míč se odrazil do pravé tyče do branky – 3:1. V nastaveném čase byl po zbytečném faulu vyloučen jablonecký Vrabec.

FA Jablonec U17 – AC Sparta Praha B 3:1 (1:0)

Sestava FA Jablonec U17: Hnyk – Ondráček, Mejsnar, Růta – Kostka, Hanč, Jodas, Kaněra (90.Pošmourný), Kuhn (68.Čumpelík) – Qualizza (85.Rejnart), Velechovský (68.Vrabec)

Branky FA Jablonec U17: 24.Qualizza, 71.Vrabec, 78.Jodas


Author Redakce
Sdílet článek