Article image

Starší dorost bodoval s dosud neporaženou Spartou!

V dramatickém a emotivním utkání 4. kola České ligy zvítězil po velmi dobém výkonu dorost U19 FA Jablonec nad dosud neporaženou Spartou B 4:2 (2:1). Domácí si v prvním poločase vytvořili dvoubrankový náskok, který ale hosté gólem do šatny snížili. V druhé půli jablonečtí opět odskočili na dva góly, ale Sparta náskok znovu snížila brankou z penalty. Domácí na to reagovali prakticky vzápětí čtvrtou brankou v síti hostů.

V 11. minutě Kubínova rána z dálky po zemi minula pravou tyč. Za tři minuty Novotného střelu z vápna gólman Souček odrazil. Ve 21. minutě vypálil Fritz a jen těsně minul pravou tyč Vorelovy branky. V 36. minutě využil Werani nedorozumění brankáře hosti Součka a spoluhráče, získal míč a do prázdné branky otevřel skóre zápasu. V 38. minutě Kubín pronikl zleva a ránu mířící pod břevno gólman lapil. Ve 40. minutě nalevo u brankové čáry z úhlu vypálil Werani, soupeř míč odrazil zpět k Weranimu a ten napodruhé a podél soupeře i gólmana poslal míč do branky 2:0. Jablonečtí jen na chvilku polevili v ostražitosti, čehož sparťané využili k snížení stavu v 45. minutě gólem z hlavy Kotrby po centru z pravé strany.

V 53. minutě Weraniho míč zleva Malý hlavou namířil za levou tyč mimo. V 56. minutě ruka hostujícího hráče znamenala pokutový kop domácích, který bezpečně proměnil Marek Svatý. Penalta se konala i na druhé straně po faulu v domácím vápně a proměnil ji v 70. minutě Váňa. V 73. minutě nacentroval Gaši míč zprava do vápna, kde Marek Svatý hlavou usměrnil míč počtvrté do branky hostů.

Kaňkou zápasu byla v nastaveném čase potyčka mezi diváky, do které se zapojili i dva hráči Sparty.

FA Jablonec – AC Sparta Praha B 4:2 (2:1)

Sestava FA Jablonec: Vorel – Špringl, Svatý M., Svatý K (69.Voldán), Melka – Novotný, Vopat – Čada (46.Gaši), Kubín M., Werani (89.Cuc) – Malý (89.Sirůček)

Branky FA Jablonec: 36. a 40.Werani, 56. z pen. a 73.Svatý M.

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 61.Werani, 90+2.Gaši, 90+2 Sirůček

Sestava soupeř: Souček – Svoboda, Váňa, Krpálek, Kačer – Princ (46.Šetka), Slanina, Reitmeier (60.Cettl), Sandev (46.Steiner) – Fritz (60.Sedláček), Kotrba

Branky soupeř: 45.Kotrba, 70.Váňa z pen.

Potrestání soupeř: ŽK – 51.Šetka, 71.Kačer, 75.Váňa, 77.Svoboda, 87.Sandev, 87.Steiner, 90+2.Krpálek


Author Redakce
Sdílet článek