Article image

Hřiště na Střelnici prochází velkou rekonstrukcí

Na jabloneckém stadionu Střelnice probíhá čilý stavební ruch. Rekonstrukcí prochází kompletní hrací plocha včetně podloží, vytápění hřiště i výměna umělého osvětlení.

Čtyřicet milionů korun od Národní sportovní agentury získalo statutární město Jablonec nad Nisou na rekonstrukci fotbalového stadionu na Střelnici. Ta se týká hrací plochy, topného systému, odvodnění a výměny umělého osvětlení. Celkové náklady přesahují 60 mil. korun, město se bude podílet 12 miliony. Částečně by mělo být hotovo před zahájením domácích zápasů první fotbalové ligy na Střelnici, tedy po 3. kole.

Zásadním zdrojem financování rekonstrukce je dotace od Národní sportovní agentury ve výši 40 mil. Kč z programu Regionální sportovní infrastruktury 2020-2024, město by se mělo podílet 12 miliony korun, zbývajících 8,5 mil. korun uhradí Fotbalová akademie, z.s., která sportoviště užívá. Spoluúčast Fotbalové akademie by mohl ponížit případný finanční příspěvek z rozpočtu Libereckého kraje.

Veřejná zakázka na realizaci rekonstrukce fotbalového stadionu byla soutěžena v režimu design and build (zpracování projektu a následná stavební realizace). „Na stavbu je čas velmi limitovaný, a to po třetím kole fotbalové ligy, tedy do 10. srpna,“ konstatuje jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.


Author Tisková zpráva Magistrátu města Jablonec nad Nisou
Sdílet článek