Article image

Na úvod soustředění výhra nad ligovým WSG Tirol

V prvním utkání na herním soustředění jsme za vytrvalého deště zvítězili 2:1 nad WSG Tirol po gólech Drchala a Kratochvíla.

Od začátku zápasu jsme hráli aktivně a do 6. minuty jsme měli tři rohové kopy, ze kterých jsme se branky nedočkali. Naše aktivita vyústila ve vedoucí gól v 19. minutě, kdy Kratochvíl v tísni vyslal do úniku Drchala, který si poradil s obráncem a přesně zakončil – 1:0. O chvíli později si chystal za vápnem míč na střelu Vakho a vypálil tvrdě a přesně, ale gólman domácích byl na místě.

Až ve 34. minutě se dostali domácí do nebezpečné pozice, ze které však zakončili mimo branku. O minutu později na druhé straně kombinovali Kratochvíl, Drchal a Chramosta a poslední jmenovaný mířil těsně vedle. Ve 40. minutě jsme se již dostali do dvoubrankového vedení. Slávik dával od pravé strany vápna pod sebe na Kratochvíla, který tvrdě levačkou uklidil míč do síte – 2:0.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn, naopak domácí tým otočil sestavu a hrálo se více mezi vápny bez větších možností. Velkou šanci měl střídající Ikaunieks, který ihned po naskočení mířil těsně vedle branky. V 70. minutě domácí snížili z penalty, když sudí posoudil Tekijaškiho počínání jako nedovolené - 1:2. V závěru zápasu byly ještě dvě velké šance na obou stranách. Schön se objevil v gólové pozici proti Stejskalovi, ale neprosadil se. Na druhé straně vytáhl Hanuš fantastický zákrok a udržel vedení Jablonce.

„Do zápasu jsme šli ze zatížení. Musím říct, že po kondiční stránce jsme to zvládli velice dobře, hlavně těch prvních šedesát minut, kdy jsme dělali to, co jsme si nacvičili v tréninkách a udělali si nějaké nácviky. To vše jsme plnili. Byli jsme siloví, dobře jsme bránili. Samozřejmě, jak jsme pak začali střídat, tak byla hra rozdrolená a už tam byly nějaké chyby z naší strany, ale chceme tady zapojit všechny hráče do zápasů, abychom je viděli a poznali je,“ hodnotí úvodní duel na soustředění trenér Radoslav Látal.

WSG Tirol – FK Jablonec 1:2 (0:2)

Branky Jablonce: 19. Drchal, 40. Kratochvíl.

Sestava: Hanuš – Slávik, Tekijaški (73. Akpudje), Hurtado (60. Martinec), Souček – Pleštil (60. Schön), Považanec (73. Hübschman), Kratochvíl (73. Smejkal), Tchanturishvili (73. Nykrín) – Chramosta (60. Náprstek, Drchal (65. Ikaunieks).


Author Redakce
Sdílet článek