Article image

Fotbalisté Jablonce zahájili letní přípravu!

V trochu netradičním formátu zahájili fotbalisté Jablonce letní přípravu před soutěžním ročníkem 2023/2024. Tým na kondičním soustředění v Břízkách vedou asistenti a jednání s novým trenérem finišují a o všem podstatném vás budeme informovat.

Tým zahájil letní přípravu kondičním soustředění v Břízkách, kde bude až do konce týdne. V polovině příštího týdne nás čeká úvodní přípravné utkání s KS Karkonosze Jelenia Góra. Hrát se bude ve středu 28. června od 17:00 v Břízkách. Pak tým odcestuje na herní soustředění do Itálie, kde by měl odehrát tři přípravné zápasy.

Tým momentálně na kondičním soustředění vedou asistenti Tomáš Čížek a nově také Jan Krob, který se tak přesouvá z pozice hráče na trenérský post. „Upeklo se to docela rychle. Spojil jsme se s Tomášem Hübschmanem a panem Peltou, že koleno nedrží tak, jak by mělo a fotbalově bych nepomohl. Teď se tady řeší nový realizační tým a jsem tady na zkoušku a uvidíme, jak si to sedne, jestli se mnou bude trenér spokojený. Dali jsme si nějaký čas, budu dělat asistenta a vedoucího mužstva. Jsem rád, že mi pan Pelta tuhle možnost dal, budu se snažit to dělat pořádně a zodpovědně. Fotbal mám rád a jsem rád, že můžu být pořád v kabině s klukama. Jablonec mi přirostl k srdci,“ říká nyní již asistent Jan Krob. „Bude to jiný, je to jiný pohled na fotbal, ale teď už jsem si na to trochu zvyknul, když jsem půl roku nehrál kvůli zranění. Takže už teď jsem byl takový pomocník v kabině, takže když to řeknu v nadsázce, tak jsem se na to už lehce připravoval. Určitě to bude větší zodpovědnost,“ dodává Jan Krob. Trenérem brankářů se stal zkušený Oldřich Pařízek, který působil jako brankář v Jablonci, ale také v belgickém Royal Antwerp FC nebo v Dukle a Žižkově.

Dobrou zprávou pro fanoušky Jablonce je také fakt, že kapitán Tomáš Hübschman se nechystá pověsit kopačky na hřebík a bude nadále oblékat dres s číslem 3 na zádech!

Do startu přípravy již nebyli povoláni defenzivní hráči Joshua Akpudje a Ishaku Konda, kteří mají svolení hledat si angažmá. Chyběl také Michal Surzyn, který zahájí přípravu s Pardubicemi a řeší se jeho působení ve východočeském klubu. Chyběl také Adam Richter, o jehož odchodu do Opavy jsme vás informovali.

Své reprezentační povinnosti si plní Davis Ikaunieks s Vladimirem Jovovićem, kteří se také nehlásili na startu přípravy. Stejně tak hráči, co u nás byli na hostování – Pavel Šulc, Václav Sejk, Matěj Polidar, David Heidenreich a Jan Král.

Kromě již ohlášených posil se k týmu v pondělí připojil útočník Václav Drchal, který má svolení od mateřského klubu Sparty Praha připravovat se s Jabloncem. O formě jeho působení na severu Čech se jedná. Z hostování se vrátili útočník Jan Silný a záložníci Dominik Pleštil a Tomáš Smejkal.

Podoba kádru se jistě do odjezdu na herní soustředění ještě změní, ať už v příchodech, tak i odchodech.

Kádr FK Jablonec pro letní přípravu 2023/2024

Brankáři
Hanuš Jan, Surovčík Jakub.

Obránci

Černák Michal, Martinec Jakub, Slávik Adrián, Souček Daniel, Štěpánek David.

Záložníci
Alegue Alexis, Houska David, Hübschman Tomáš, Jovović Vladimir, Kratochvíl Miloš, Malínský Tomáš, Nykrín David, Pleštil Dominik, Považanec Jakub, Schön Patrik, Smejkal Tomáš, Tchanturishvili Vakhtang.

Útočníci
Drchal Václav, Chramosta Jan, Ikaunieks Davis, Náprstek Matěj, Silný Jan.


Author Redakce
Sdílet článek