Article image

Starší dorost se rozloučil se sezónou smolně

Jablonečtí starší dorostenci se rozloučili s letošním soutěžním ročníkem České ligy porážkou v Duchcově s FK Teplice 1:2 (0:2). Jablonec sehrál velmi dobré utkání, ve kterém soupeře jasně přehrával, ale koncovka mu nevycházela tak, jak by odpovídala obrazu hry. Naopak domácí ze tří možností v první půli využili dvě.

Už ve 4. minutě Matěj Kubín odebral soupeři míč a obloukem chtěl využít vyběhnutého brankáře, ale míč branku minul. V 16. minutě Gašiho rána jen těsně přeletěla domácí branku. V 19. minutě první návštěva domácích před jabloneckou brankou skončila střelou Trnovce po zemi, kterou Bureš vyrazil. Ve 28. minutě zahrávali domácí z pravé strany u brankové čáry trestný kop, který Bureš sice odrazil, ale na dorážku z hlavy Hopiho už nestačil – 0:1. Ve 40. minutě z předvápna trestný kop Trnovce se odrazil od zdi do protipohybu gólmana Bureše a míč skončil v síti – 0:2. V poslední minutě prvního poločasu Phanův míč zleva Gaši hlavou poslal těsně nad branku.

Ve druhém poločase Jablonec pokračoval v územní i herní převaze a v 55. minutě uspěl i gólově. Pronikajícího Karbana soupeř srazil ve vápně a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Kubát. Poté se domácí zatáhli do bloků a pro hosty bylo velmi těžké se přes ně dostat k ohrožení branky. Přesto velká šance přišla v 62. minutě, kdy po průniku Gašiho z pravé strany do vápna gólman Charvát střelu jen se štěstím nohou odrazil. Teplice nakonec svůj náskok uhájily a tři body jim zůstaly.

FK Teplice – FA Jablonec 2:1 (2:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Voldán, Karban, Werani – Kubín T., Bím (84.Sirůček) – Gaši, Kubín M. (80.Čada), Phan – Kubát

Branka FA Jablonec: 55.Kubát z pen.

Sestava soupeř: Charvát – Podivínský (80.Chýře), Lána, Voráček, Port – Trnovec (77.Podaný), Slivka (46.Hrdlička), Sůra (45.Kolář), Bartoš – Hloušek (46.Kříž), Hopi


Author Redakce
Sdílet článek