Article image

Patrik Schön se vrací do Jablonce!

Pětadvacetiletý ofenzivní fotbalista Patrik Schön se vrací do Jablonce! Na sever Čech přichází z druholigového Varnsdorfu.

Patrik Schön to v Jablonci dobře zná, dvě sezóny hrál v U21 Juniorskou ligu a hostoval ve Varnsdorfu, kam poté v roce 2020 přestoupil. Nyní se vrací do Jablonce a na Střelnici podepsal víceletý kontrakt. „Jsem rád, že mě oslovil Jablonec. Už jsem tady působil a chtěl bych se tady prosadit do ligy. Věřím, že týmu pomůžu dostat se tam, kam potřebuje a kde by Jablonec chtěl hrát. Bude to určitě náročný, protože to bude skok oproti druhé lize, ale budu dělat maximum pro to, abych byl prospěšný pro tým,“ říká pětadvacetiletý fotbalista, který v uplynulém ročníku F:NL vstřelil sedm branek a přidal k tomu 12 asistencí. „Jsem rád, že jsem mohl absolvovat druhou ligu. Je to obrovská zkušenost co se týče náročnosti a soubojů, je to něco úplně jiného. Tam se s vámi nikdo nemaže. Myslím si, že mi to hodně pomůže do nového angažmá,“ dodává Schön.

Pro Patrika Schöna je vlastní ofenzivní styl hry, nejčastěji na pravém nebo levém křídle, ale může operovat také na hrotu útoku. Navíc ve vysoké rychlosti. „To se nezměnilo, pořád to tak je (směje se). Jak jsem byl ve druhé lize, tak jsem ještě zesílil a dokonce zrychlil. Myslím si, že to bude fungovat stejně i teď, utíkat, dávat góly a připravovat góly,“ popisuje Schön.

Návrat do Jablonce je pro Patrika Schöna dalším kariérním posunem. Po působení v Juniorské lize a druhé lize se teď Patrik Schön popere o místo v nejvyšší české soutěži. „Nejdu do úplně nového prostředí, nemusím se bát toho, že tady nikoho neznám, což je pro mě super. Jsem v Jablonci, chtěl bych tady hrát a poprat se o to,“ říká Patrik Schön, který již v těchto dnech plní kondiční plán a připravuje se na pondělní start letní přípravy.

Vítej zpátky v Jablonci a ať se ti daří!


Profil Patrika Schöna

Post: záložník, útočník
Země: Česká republika
Datum narození: 12. března 1998
Noha: pravá, levá
Výška: 180 cm
Váha: 74 kg
Starty/góly ve F:NL: 126/23
Starty/góly v reprezentaci: Česko U18 3/0


Author Redakce
Sdílet článek