Article image

Záložník Alexis Alegue novou posilou Jablonce!

Kamerunský ofenzivní fotbalista, který v uplynulé sezóně působil v MFK Vyškov, je novou posilou FK Jablonec, kde podepsal víceletý kontrakt.

„Jsem moc rád, že jsem v Jablonci podepsal smlouvu. Je to pro mě nová motivace a jsem natěšený, že jsem tady. Budu se snažit udělat to nejlepší, abych byl pro klub platný,“ říká po přestupu do Jablonce Alexis Alegue, který na Střelnici podepsal víceletý kontrakt.

Šestadvacetiletý Alexis Alegue působil od mládežnických let ve Francii a zahrál si také francouzskou prvoligovou soutěž v dresu FC Nantes. Působil také AF Rodez (2. liga) a FC Tours (3. liga). V sezóně 2022/2023 hrál bývalý mládežnický reprezentant Francie a Kamerunu ve druholigovém MFK Vyškov, kde si v 33 zápasech přispal celkem 7 branek a 13 asistencí.

„Český fotbal je dobrý. Ve Vyškově jsme udělali dobrou sezónu. Druhá liga byla hodně tvrdá a fyzicky náročná (směje se). Ale sezóna se mi líbila, udělali jsme dobrou práci,“ říká Alegue.

V uplynulé sezóně si zahrál také proti Jablonci. Ve 3. kole poháru MOL Cup na Střelnici, kdy Vyškov zvítězil 1:0, byl Alegue v závěru zápasu faulován ve vápně a Vyškov díky proměněné penaltě postoupil do dalšího kola.

„Ano, pamatuji si ten zápas. Hráli jsme tady s Vyškovem a vyhráli jsme. To je fotbal, ale teď už je to minulost. Teď jsem v novém týmu a nových barvách, které teď budu hájit. A doufám, že s dobrými výsledky,“ líčí své vzpomínky Alexis Alegue.

Po jedné sezóně v Česku se nyní Alexis Alegue přesouvá do vyšší soutěže a v dresu Jablonce se chce prosadit do sestavy a svými góly a asistencemi posunout Jablonce v tabulce do horních pater. „Budu pracovat tvrdě, abychom s týmem dosáhli dobrých výsledků. Hlavně chci, aby Jablonec vyhrával. A jestli dám gól nebo asistenci, na tom mi nezáleží. Důležitý je tým a uvidíme, jaká bude sezóna,“ dodává nový hráč Jablonce.


Profil Alexis Alegue Elandi

Post: záložník
Národnost: Kamerun, Francie
Datum narození: 23. prosince 1996
Noha: levá
Výška: 175 cm
Váha: 68 kg
Starty/góly/asistence ve F:NL: 29/5/13


Author Redakce
Sdílet článek