Article image

Trenér rezervy Vomáčka: V globálu jsme cíle splnili

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Viktoria Žižkov
2:3
FORTUNA ČFL B, 30. kolo čt 8. 6. 2023, 17:30
Reportáž

Trenér naší rezervy Benjamin Vomáčka přebíral na začátku listopadu loňského roku B-tým FK Jablonec s jasnými úkoly, které se mu podařilo splnit.

Tečku za třetiligovou sezonou udělal Váš tým přímo na hlavním stadionu proti vítězi celé tabulky FK Viktorii Žižkov. Byla pro vaše svěřence motivace zahrát si na Střelnici?

Samozřejmě. I ta kulisa byla parádní, před takovou nehrajeme. Je to pro nás svátek, hrát na hlavním stadionu.

V zápase s Viktorií se nám povedlo vyrovnat z 0:2 na 2:2, jenže jsme o cenný bod přišli v nastavení z penalty.

Bohužel, tady je vidět naše nezkušenost. Silou vůle jsme dotáhli nepříznivý stav a pak dostaneme v poslední sekundě gól. Hráč nám běží přes celé hřiště a my nejsme schopni přerušit hru. Je to škoda, ale kluci se nemají za co stydět. Budu jim vyčítat hlavně první poločas. Asi jsme měli až přílišný respekt. Dostali jsme i blbý první gól ze standardky. Ale máme tu mladé kluky, někteří vlastně hráli tuto soutěž první půl sezonu. Na to jak jsme nezkušení, jsme se ještě do zápasu dokázali vrátit a sahali po bodu.

Každopádně třetiligová soutěž se povedla zachránit.

Jsme rádi, že se to povedlo. Přebírali jsme tým na konci podzimu. Udělali jsme nějaké změny v kádru. Posunuli jsme v zimě další čtyři hráče z dorostu a s nimi jsme se rozhodli bojovat o záchranu. V globálu jsme splnili cíle, které jsme si dali i dostali od vedení.

Jaké cíle to byly?

Zapracovat mladé a zachránit soutěž. Jen škoda některých zápasů, v kterých jsme poztráceli zbytečně body. Ale tohle přikládám i nezkušenosti mladších kluků.

Vyzdvihl byste některé hráče za právě skončenou sezonu?

Asi nebudu mluvit o jednotlivcích. Každý hráč měl v kabině i zápasech samotných nějakou roli. Jsem rád, že nám to táhli starší a zkušení hráči. Na ně se nabalili i někteří mladí. Zároveň u některých ale vidíme kolísavost výkonů. Někdy zahrají výborně a jindy hrozně, ale asi na to mají ještě právo.

Jaký bude další program vašeho týmu?

Kluci teď budou mít skoro měsíc dovolenou. Tedy úplné volno nějakých čtrnáct dní, pak už pojedou své individuální plány. Znovu se sejdeme 5. července.


Author Jan Bendl
Sdílet článek