Article image

Do Jablonce přichází gruzínský záložník Čanturišvili

Gruzínský záložník Vachtang Čanturišvili mění v české lize působiště. Po čtyřech a půl letech ve Zlíně zamíří zkušený fotbalista do Jablonce!

Držitel 114 ligových startů v Česku, mistr slovenské ligy, dvojnásobný vítěz gruzínského poháru a šampion slovenského národního poháru se zapojí do přípravy na severu Čech. „Jsem v české lize dlouho, znám kluby a samozřejmě i Jablonec. Když jsem v Česku podepisoval první smlouvu, tak Jablonec hrál Evropskou ligu. Je to klub, který má ambice, a proto jsem tady. Jsem hráč, který má vítězný charakter a chci s klubem dosáhnout co nejvíc,“ říká po podpisu víceleté smlouvy pětinásobný reprezentant Gruzie. "Jsem rád, že Jablonec měl o mě zájem. Jsem koncentrovaný na Jablonec a jsem připravený na začátek přípravy," dodává Čanturišvili.

Záložník s přezdívkou Vakho je odchovancem Sasco Tbilisi. V dospělém fotbale prošel celky Norchi Dinamoeli, Zestafoni, Dinamo Tbilisi nebo ukrajinským PFK Oleksandriya. Od roku 2017 působil ve slovenském Spartaku Trnava, kde pomohl v cestě za mistrovským titulem. V klubových soutěžích UEFA má na kontě celkem 17 startů v Lize mistrů a Evropské lize. V dresu Trnavy se v Evropské lize prosadil také střelecky. A netají se tím, že by se do evropské soutěže rád podíval i s Jabloncem. "Fotbal se hraje pro to, abys hrál evropské poháry. Věřím, že i celý tým je stejně nastavený a podaří se nám společně dostat Jablonec co nejvýš v tabulce. Poslední roky to tak nebylo, i když si to všichni i fanoušci přáli, ale doufám, že nová sezóna bude lepší a lepší," říká devětadvacetiletý záložník.

V dresu Gruzie si připsal také pět reprezentačních startů, naposledy odehrál 2 zápasy v Lize národů UEFA v sezóně 2018/2019.

V sezóně 2022/2023 nastoupil za Zlín proti Jablonci ve dvou zápasech, v nadstavbě chyběl ze zdravotních důvodů. V utkání ve Zlíně si proti Jablonci připsal asistenci při výsledku 2:2 a v jarní odvetě v únoru na Střelnici se pak pod stejný výsledek 2:2 podepsal jedním gólem a jednou asistencí.

Vítej v Jablonci, Vakho! Ať se ti daří!


Profil Vachtanga Čanturišviliho

Post: záložník
Země: Gruzie
Datum narození: 5. srpna 1993
Noha: levá
Výška: 173 cm
Váha: 64 kg
Starty/góly/asistence v lize: 114/5/12
Starty/góly v reprezentaci: Gruzie 5/0


Author Redakce
Sdílet článek