Article image

Horejš: Nebyl to z naší strany dobrý zápas

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
0:2
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 5. kolo ne 28. 5. 2023, 17:00
Reportáž

S konečným třináctým místem nemohl být v právě skončené sezoně spokojen při své premiéře na jablonecké lavičce kouč David Horejš. Co řekl po závěrečné porážce s Teplicemi?

Hostující kouč Zdenko Frťala dodal na jaře Teplicím potřebný impuls a dokázal je vytáhnout z nebezpečných míst až na dvanáctou příčku. Na závěr sezony se mu dobře hodnotila i výhra na jablonecké Střelnici. „Je to zasloužené vítězství. Byli jsme pohyblivější, živější a přišlo mi, že jsme i víc chtěli než domácí. Jsme hrozně rádi, že jsme to zvládli výsledkově i herně. Měli jsme tu spoustu šancí, až jsem se divil, když jsem včera viděl na tréninku, co všechno jsme dokázali zahodili. Taky nás dvakrát podržel brankář Němeček, který dostal šanci. Ale každé vítězství bereme s pokorou. Zítra si všechno zhodnotíme,“ plánoval teplický lodivod.

Těžko se hovořilo na pozápasové tiskové konferenci našemu kouči Davidu Horejšovi. „Z naší strany to nebyl dobrý zápas. Měli jsme rozpačitý úvod, vázla nám rozehrávka, neotáčeli jsme hru, byly tam zbytečné ztráty a celkově to bylo kostrbaté. Soupeř nás potrestal krásnou střelou. Hrozně jsme kazili dál i po přestávce. Teplice byly lepší a vyhrály zaslouženě. Mrzí mě, že jsme se s fanoušky nerozloučili lepší hrou i výsledkem. Zápas to z naší strany nebyl dobrý, ještě teď ve mně převládají negativní emoce,“ byl nespokojený kouč Jablonce.

Celkově se mu první sezona u kormidla Jablonce nehodnotila vůbec dobře. „Byla to složitá sezona. Už podzimem jsme si nevytvořili dobrou pozici a byli na barážové pozici. V zimě jsme se dobře připravili a po sérii čtyř výher jsme dokonce pokukovali i po první šestce. Jenže pak se to zastavilo. Kdybychom nedostali gól v poslední sekundě s Olomoucí, asi bychom to dnes hodnotili jinak. Musíme si to detailně rozebrat a poučit se z toho. Celkově byla v sezoně spousta chyb a my se z nich musíme poučit do sezony následující. I já jsem si takovouto sezonu rozhodně nepředstavoval a ani hráči mi to moc neulehčili,“ soukal ze sebe Horejš.

Jeho tým začne přípravu na novou sezonu 19. června. S jakým kádrem? „S panem majitelem jsme už měli sezení. Máme tu hodně hráčů na hostování. O některé máme zájem, o jiné ne. Hráči se to ale nejdříve musejí dozvědět o nás,“ nechtěl být ještě konkrétní trenér Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek