Article image

Jsme šťastní a vděční, líčil brankář Hanuš po záchraně

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
1:0
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 3. kolo ne 21. 5. 2023, 15:00
Reportáž

Jablonecký gólman Jan Hanuš si na nedostatek práce v třetím kole nadstavby proti Zbrojovce Brno rozhodně nemohl stěžovat. Byl to právě on, kdo výbornými zákroky pomohl týmu k výhře 1:0 a jistotě záchrany ligové soutěže.

Dvě kola před koncem nadstavby jsme zachráněni. Oddechli jste si?

Tyhle zápasy nejsou jednoduché. Vyzkoušeli jsme si to už loni. Jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli. Už předchozí zápasy jsme to měli ve svých rukách, ale tam jsme to bohužel nedotáhli. Teď už jsme to zvládli a jsme za to šťastní a vděční.

Jednoduché to ale úplně nebylo. Proti Brnu jsi měl až nečekaně dost práce.

To nebylo. Ještě v tom nastavení to tam ten z Brna překopl, to by bylo asi pro nás už kruté. I tak jsme si ale vytvořili dost šancí. Kdybychom dali na 2:0, tak to bylo klidnější. Chybělo asi více klidu v zakončení. Lítalo to tam těsně kolem tyčí. Bohužel, šance jsme neproměnili a bylo to napínavé a drama až do poslední chvíle. Kluci z útoku se na to ale určitě podívají a příště to bude lepší.

Cítili jste pod tlakem?

Věřili jsme si, i když jsme minulé zápasy nedotáhli do vítězného konce. Věděli jsme, že si šance zase vytvoříme. To se stalo, jen jsme věřili, že už to konečně prolomíme a bude to vítězné. Osm zápasů bez výhry, to bylo opravdu dlouhé.

Brno si vytvořilo dost šancí. Čím to?

Brno už nemělo moc co ztratit, možná proto se jim paradoxně hrálo lépe a uvolněněji. My jsme to chtěli zvládnout a ukopat. Možná proto ten obraz hry. Tyhle zápasy se hrají na výsledek. Zpětně už se nikdo neptá, jaký byl průběh.

V prvním poločase jsi diváky hodně vylekal, když jsi váhal s rozehrávkou a dotíral na tebe Hladík.

To bylo z mojí strany překombinované. Volil jsem složitější variantu, místo abych udělal tu jednodušší. Příště to musím odehrát jednodušeji.

Hodně sis vydechl asi i ráně Matějova chvíli před koncem, že?

Jsem rád, že jsem to chytil a že se to neodrazilo k žádnému jejich hráči. Odkopl to náš hráč a odehrál to do bezpečí.


Author Jan Bendl
Sdílet článek