Article image

Výhra na Slovácku pohledem statistik

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
1:2
Synot liga, 17. kolo pá 20. 2. 2015, 20:15
Reportáž

První jarní utkání na půdě Slovácka dopadlo pro jablonecké barvy výborně. Po výhře 2:1 jsme zvýšili náskok na čtvrtou Mladou Boleslav, která jen remizovala s Hradcem Králové. Podívejte se, jak se zápas vyvíjel řečí čísel.

Utkání obou celků začalo poměrně vyrovnaně, nicméně Jablonec byl více aktivní do ofenzivy. Nejmarkantnější rozdíl byl mezi 15. a 30. minutou, kdy bylo držení míče 63:37 ve prospěch Jablonce. Ve 28. minutě také vstřelil svou první branku Valerijs Šabala. 

I když se domácím podařilo srovnat před poločasem, tak byl míč stále více na kopačkách našich hráčů. To však není rozhodující statistika. Úvodní čtvrthodina druhé půlky byla opět v režii Jablonce. A přišel druhý gól Valerijse Šabaly, který nakonec znamenal vítězství 2:1. Tomu přispěl také Vlastimil Hrubý, který v 73. minutě perfektně zlikvidoval Kerbrův přímý kop. V té době mělo Slovácko převahu.

Vyrovnaná bitva se šťastným koncem

Při celkovém pohledu na statistiky zápasu je bezesporu vidět, že byl zápas vcelku vyrovnanou partií. Ve všech aspektech, které se do infografiky započítávají, byla čísla velmi podobná u obou táborů. Rozhodla tedy produktivita našeho útočníka Valerijse Šabaly. Ten se během utkání dostal ke třem střelám a všechny tři mířily mezi tři tyče. A hned dvě z nich dokonce rozvlnily síť. Parádní bilance.

Na druhé straně si naše obrana v čele s Luďkem Pernicou a Vítem Benešem poradila s obávaným kanonýrem Slovácka Liborem Doškem. Ten si vyloženou šanci nevypracoval. To se naší defenzivě podařil výborný kousek.

Nejlépe pálil Šabala, nejvíce běhal Greguš

V individuálních statistikách jsme se zaměřili na lotyšského fotbalistu Valerijse Šabalu, který se může pyšnit také oceněním SYNOT Hráč utkání, když výrazně zvítězil v hlasování našich fanoušků.

Šabala v utkání absolvoval celkem 54 soubojů, z nichž jich 22 vyhrál. Ve svém teritoriu na útočné polovině soupeře jich bylo 44 a 20 bylo vítězných. Valerijs nezaostal také v naběhané vzdálenosti. Tam sice kraloval Ján Greguš, ale Šabala si připsal 10 900 naběhaných metrů. Nejrychlejším sprinterem byl také Ján Greguš.

Nejvíce přihrávek rozdal jako již tradičně Filip Novák. Z 55 přihrávek jich 37 našlo svého adresáta. Nejaktivnějšími střelci bylo trio Kopic, Crnkić a Šabala. Například Nermin Crnkić se mohl zapsat mezi střelce hned dvakrát, ale jednou jeho gólový pokus Heča chytil a podruhé stále v cestě branková konstrukce.

Pokud vám uniklo utkání na Slovácku, nezoufejte. Další šanci vidět naše kluky v ligovém boji máte již tuto sobotu, a to na Střelnici od 14 hodin. Do Jablonec přijede celek Bohemians Praha 1905. Pořiďte si vstupenky přes internet. Nebo si zajistěte výhodnou jarní permanentku na našem webu.


Author Martin Bergman
Sdílet článek