Article image

Klíčový moment? Penalta, shodli se trenéři

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
3:0
ePojisteni.cz liga, 14. kolo so 19. 11. 2016, 18:15
Reportáž

Jak hodnotili trenéři Slovanu Liberec a FK Jablonec vzájemné 45. Podještědské derby, v kterém se z jasného tříbrankového vítězství radoval náš Jablonec?

Hrubě nespokojen byl po jednoznačné porážce v Jablonci hostující kouč Jindřich Trpišovský.„V utkání jsme hodně chybovali. Odehráli jsme ho jinak, než jsme si na přípravě říkali. Jablonci jsme nabídli brejkové situace svými chybami. Neproměnili jsme penaltu a pustili jsme Jablonec do vedení, pak se situace opakovala a Jablonci jsme nabídli i druhý gól. Výsledek je jednoznačně ovlivněn našimi chybami,“ měl jasno kouč hostujícího celku, který viděl hlavní příčiny v neproměněné penaltě a v obdrženém gólu svého celku do šatny. „Zlom nastal asi v prvním poločase. Jablonec byl lepší v úvodní čtvrthodině. Když jsme začínali být lepší, tak jsme neproměnili penaltu a ten moment nás dostal strašně dolů, naopak Jablonec hodně nahoru. V současné době nejsme kompaktní na hřišti ani zevnitř, “ konstatoval trenér Slovanu.

Naopak sladké vítězství nad rivalem si mohl užívat jablonecký kouč Zdeněk Klucký. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, aktivně, napadali jsme Liberec. Klíčový moment byl zřejmě chycená penalta Vlastou Hrubým. Už tehdy jsme měli ale vést o dvě branky. Povedl se nám i vstup do druhé půle, druhý gól nás uklidnil, poté jsme hráli jsme na rychlé protiútoky, drželi jsme v klidu balon na kopačkách,“ pochvaloval si jablonecký kouč.

„Vytvořili jsem si hodně gólových šancí, hráli jsme poctivý fotbal, nenechávali jsme hráčům Liberce prostor, jen jsme těch branek mohli a měli vstřelit víc,“ uvedl dále Klucký, který přiznal i předzápasovou nervozitu před derby duelem. „Nervozita před zápasem trochu byla, pouštěl jsem si zápasy Liberce i v Evropské lize, ale dnes jsme měli nad svým protivníkem navrch. Rivalitu mezi těmito soupeři si pamatuju už jako hráč, rivalita tu prostě vždy byla, je a bude,“ řekl spokojený kouč Jablonce, který si prý po zápase s manželkou dá rád sklenku vína, jako oslavu tří bodů.


Author Jan Bendl
Sdílet článek