Article image

V repre pauze proti Slovanu Bratislava

Team logo Team logo
FK Jablonec ŠK Slovan Bratislava
6:0
Přátelská utkání, přát. čt 10. 11. 2016, 14:00
Reportáž

Poslední reprezentační pauzu v letošním roce využijí jablonečtí fotbalisté pro přípravné utkání. Soupeřem nám bude bratislavský Slovan.

Slovan Bratislava platí na slovenské scéně za jeden z nejúspěšnějších a nejslavnějších klubů Slovenska. Ve své nemalé sbírce trofejí se pyšní především slavným vítězství v Poháru vítězů v pohárů proti Barceloně 3:2 z roku 1969. Klub z hlavního města našich východních sousedů je i po rozdělení států častou adresou českých hráčů a trenérů. Jen v minulých letech se na lavičce Slovanu protočily jména jako Straka, Chovanec či Jarolím. Tamní dres v nedávné době oblékali i hráči, kteří prošli Jabloncem - Radek Dosoudil, Igor Žofčák, Tomáš Jablonský či Nermin Crnkić. Naposledy mezi trasou Bratislava – Jablonec bylo rušno letos v září, to byl dotažen příchod zotavujícího se útočníka Zreľáka ze Slovanu na sever Čech.

Slovan Bratislava skončil loni ve slovenské Fortuna lize na druhém místě. V předkolech Evropské ligy ale vypadl s Lotyšským FK Jelgava. Ani start v nové ligové sezoně nebyl pro Slovan ideální, po zbytečných ztrátách se ale tým trenéra Vukomanoviče pomalu drápe tabulkou vzhůru. Posledních pět kol zvítězil a vyhoupl se na třetí místo za vedoucí Žilinu a druhou Podbrezovou.

Oba týmy nyní využijí reprezentační přestávku ke vzájemnému mezinárodnímu duelu. Ten se odehraje ve čtvrtek 10. listopadu s výkopem od 14 hodin ve Sportovním centru v Nymburce. „Přípravné utkání v reprezentační přestávce je vždy svým způsobem prospěšné. Nám to teď momentálně ale bohužel příliš nesedí. Budeme postrádat některé hráče, Michal Trávník a Ondřej Mihálik odjeli s reprezentacemi. Pár kluků má ještě šrámy z Plzně a další jako třeba Tomáš Wágner se zatím zdravotně nedali dohromady. V úterý bylo na tréninku dvanáct hráčů do pole, což není moc. Ale věřím, že budeme na utkání připravení. Pokud bude vše dobré, tak budeme mít k dispozici čtrnáct hráčů plus brankáře. Zahrají si samozřejmě všichni. Z tohoto ohledu bychom raději trénovali, ale zápas je domluvený dlouho dopředu, takže z toho nechceme uhýbat,“ říká k čtvrtečnímu utkání trenér Zdeněk Klucký.

Naposledy se oba celky utkaly loni v létě ve finále turnaje v Čelákovicích, kde jsme dokázali otočit utkání proti Slovanu z 0:2 na 3:2 ve svůj prospěch.


Author Jan Bendl
Sdílet článek