Article image

Doležal: Plzeň byla lepší a vyhrála zaslouženě

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
ePojisteni.cz liga, 13. kolo ne 6. 11. 2016, 19:15
Reportáž

Nedělní porážku na hřišti Viktorie Plzeň v pozápasovém rozhovoru rozebírá střelec naší jediné branky útočník Martin Doležal.

Věřili jste, že po vašem gólu jste schopni se zápasem ještě něco udělat, nebo to už bylo těžké?

Těžké to nebylo. Zápas jsme si pokazili v první půli a začátkem druhé půle, kdy jsme rychle po sobě dostali dva slepené góly a bylo to 3:0. V té chvíli jsme už neměli co ztratit a tak jsme to zkusili a dali gól. Pak jsme mohli snížit po tutové šanci na 3:2 a i závěru přišla velká šance. Jenže jsme je neproměnili a tím jsme prohráli.

Zkušená Plzeň byla pro vás asi hodně těžkým soupeřem.

Musím říct, že byla. Od začátku hráli dobře na balonu a my jsme se jenom bránili a báli jsme se hrát. Bylo vidět, že domácí zúročili zkušenosti z evropských pohárů. Ale od stavu 3:0 nás buď podcenili, nebo jim došly síly, takže jsme to zkorigovali a při větším štěstí se dalo i vyrovnat. Ale dneska byla Plzeň lepší a vyhrála zaslouženě.

První dva góly jste dostali po zbytečných ztrátách balonů. Viděl si to také tak?

Ten první určitě. Tam jsme šli na půlce do skluzu, který nevyšel. Obrana byla otevřená a v ní zcela volný Hořava, který má asi 170 cm a dal gól hlavou. Chtělo to asi líp rozebrat. Ta chyba tam byla. A ten druhý gól? Možná jsme mohli akci přerušit dál, ale bohužel se to nestalo a Plzeň toho využila. A vůbec, domácí byli lepší v brejkových situacích a měli víc šancí.

Až od třetího gólu jste začali hrát aktivně. Nešlo to hrát tak už v první půli, kdy jste se jakoby báli hrát fotbal?

Tak určitě jsme tady nechtěli hrát jen z bloku a čekat na soupeře, co s námi provede. Ale Plzeň na nás vlítla a my jsme nedokázali dát dvě tři přihrávky a tím pádem se to na nás furt tlačilo a tlačilo. Nedokázali jsme nahoře uhrát balony a podržet je, neměli jsme ani odražené balony. Ty nám Plzeňáci vždycky sebrali a chodili do brejků. Od stavu 3:0 se zdálo, že Plzeň je už unavenější z evropského poháru a vstřelená branka nás nakopla.

Jak těžké bylo hrát proti výborné stoperské dvojici Hubník – Hejda?

Viděli jste sami, že to těžké bylo. I díky nim jsem dneska moc týmu nepomohl a moc balonů jsem neuhrál. Hubník má velké zkušenosti ze zahraničí a Hejda vedle něho roste. Hrají v pohodě, takže to bylo těžké.

Můžeš popsat svůj gól?

Standa (Tecl) utekl a dal to do vápna. Naštěstí jsem si dal nohu před tělo a dal to do brány.


Author Jan Bendl
Sdílet článek