Article image

Viktoria předvedla kvalitu, hodnotil Klucký

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
ePojisteni.cz liga, 13. kolo ne 6. 11. 2016, 19:15
Reportáž

Jako zaslouženou výhru domácích označil kouč Jablonce Zdeněk Klucký porážku na hřišti úřadujícího mistra 1:3. Co dále řekli trenéři na pozápasové tiskové konferenci?

Domácí lodivod Roman Pivarník měl radost z dalšího tříbodového zisku, který jeho tým udržel na první místě ligové tabulky. „65. minut jsme hráli vynikají fotbal. Nedokázali jsme ale proměnit další vyložené šance. Hráči jsou teď maximálně vytíženi, tempo hry bylo vysoké, takže i v naší únavě jsme dohrávali konec zápasu. Kombinačně jsme to měli zvládnout líp, ale jinak jsem vcelku spokojený,“ mnul si ruce kouč Západočechů, který zatím náskok na čele ligové tabulky příliš neřeší. „Zatím zvládáme svoje zápasy a na to se maximálně koncentrujeme. Soupeřům odskakujeme, ale stále je to hlavně o nás, chceme získávat body a vyhrávat. Potřebujeme teď trochu oddychnout, odehráli jsme hodně zápasů,“ řekl po zápase Pivarník.

Jablonecký kouč Zdeněk Klucký musel strávit první porážku od doby, co převzal ligový A-tým. „Každá porážka bolí, ale Plzeň byla favoritem a my se z toho musíme poučit do dalších zápasů. Viktoria ukázala svoji kvalitu i kvalitní přechod do útoku. Bohužel jsme z nich měli především v první půli až moc velký respekt. Po naší chybě jsme si nechali vstřelit branku. Po půli jsme byli odvážnější, ale dostali jsme branky z protiútoku a další z přímého kopu. V závěru jsme měli asi více sil a vytvořili jsme si určitě dvě čisté brankové příležitosti. Ty jsme bohužel neproměnili, i proto jsme dnes zaslouženě prohráli,“ konstatoval jablonecký kouč. „Někteří hráči byli podle mého přemotivovaní, někteří měli až přílišný respekt z pohybu a rychlosti hráčů Plzně. Jejich tým je momentálně dál než my,“ uzavřel svůj pohled na dohrávku 13. ligového kola jablonecký trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek