Article image

Hráči jen stěží hledali slova

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
2:1
Synot liga, 16. kolo so 5. 12. 2015, 17:30
Reportáž

Příliš do řeči nebylo po sobotní porážce na Bohemians hráčům Jablonce. Zklamání ze závěrečného utkáním roku 2015 čiší ze slov záložníků Martina Pospíšila a Lukáše Masopusta.

Zase jsme to nezvládli a už nevím, co na to říct, bědoval po zápase záložník Martin Pospíšil

Martine, kdy se utkání lámalo ve váš neprospěch?

Bylo to v podstatě začátkem druhého poločasu. O poločase jsme si v kabině řekli, že budeme hrát tak, abychom přidali další góly a my místo toho dva dostaneme. Sám jste pak viděl, že nás to srazilo do kolen. Úplně jsme přestali hrát a nebyli jsme schopni zareagovat. Takže rozhodl začátek druhé půle.

Čím to bylo, že jste po poločase přišli vlažní? Přece jste věděli, že Bohemka v tomhle stavu umí pořádně zabrat?

Trenér nám říkal, abychom přidali druhý gól, ale sám jste viděl, jak to dopadlo. Po druhé brance jsme se už nesebrali. Domácí měli všechny odražené balony, my jsme běhali bez míče a žádnou šanci jsme si nevytvořili.

Dá se tedy říct, že tohle byl obraz celého vašeho podzimu?

Dá se to tak říct. Tenhle zápas se dokonale podepsal pod tím, co jsme celý podzim předváděli. Naše výkony nejsou optimální a zápasy, které jsme v předcházejícím ročníku dokázali zvrátit ve svůj prospěch, tak teď nevyhráváme. Přes zimu se z toho musíme vzpamatovat a nabrat síly.

Přitom se zdálo, že jste až do vyřazení v Evropském poháru hráli docela dobře.

Neřekl bych, že dobře. Stále to bylo za tím, co jsme předváděli v minulé sezóně. Nevím, čím to je. Jestli nás sráželo to, že jsme některé dobře rozehrané zápasy nevyhrávali… . Bohužel nám podzim nevyšel a přes přestávku se musíme rychle vzpamatovat. Třeba přijde nějaká série a dotáhneme se nahoru.

Hodně bodů jste poztráceli v domácích zápasech.

Máte pravdu, tohle je naše obrovská mizérie. Něco jsme zremizovali, ale bod z remízy je doma hrozně málo. Být králem remíz nás určitě netěší. Bodů přibývá strašně málo a to je jedna z našich největších tragédií. Na podzim prostě musíme co nejrychleji zapomenout.

Od začátku bylo vidět, že jste většinou schopni dobře odehrát jen půlku zápasu.

Nevím, co na to říct… . Většinou to bylo tak, že jsme hráli dobře první půli av druhé to bylo špatné. Jako dneska. Konečně jsme vedli a říkali jsme si, že když dáme první gól, tak to zvládneme. Ale bohužel. Zase jsme to nezvládli a fakt nevím, co na to říct…. . Třeba dneska nás srazily ty dva góly v úvodu druhé půle. Po nich jsme nevěděli, co hrát.

Zdálo se, že jste k zápasu ve druhé půli přistoupili laxně.

Tak bych to nenazval. Věřím, že každý z nás chtěl tady vyhrát. Něco na nás leží, ale nevím co. Na druhé straně si soupeř vytvoří nějakou šanci a z toho dá góla. Prostě nás každý potrestá za každou maličkost. Už v první půli tam Vlasta (Hrubý)chytil asi dva góly, bohužel jsme se z toho nepoučili.


Celý podzim byl špatný, řekl po zápase zklamaný Lukáš Masopust

Po delší době jsi opět nastoupil v základní sestavě. Jak se ti hrálo?

První půlka byla dobrá. Bohemku jsme přehrávali, hráli jsme líp a i mně se hrálo docela dobře. Druhá půle stála za dvě věci. Během asi tří minut jsme dostali dva góly a potom jsme se až do konce na nic nezmohli.

Dostat hned po příchodu do druhé půle dva góly, to se jen tak nevidí. Můžeš říct, proč k tomu vůbec došlo?

To bych taky rád věděl… . Ty dva góly nás úplně zlomily a opravdu nevím, co se stalo.

Co jste si říkali o poločase v kabině?

Že musíme dobře bránit už na soupeřově polovině a nepouštět je do rychlých akcí a to jsme bohužel nesplnili. I já jsem při prvním gólu nepomohl tomu, abychom gól nedostali. Tohle se nám prostě nepovedlo.

Dostat góly během dvou minut je na pováženou.

Máte pravdu, je to blbý. Co na to víc říct…. .

Stále přece bylo dost času na zkorigování výsledku, ten jste ale promrhali.

Je to tak. Po těch gólech jsme znervózněli a nebyli jsme schopni pořádně si přihrát. Nějaké náznaky šancí tam byly, ale aspoň vyrovnat se nám nepodařilo. Ke konci jsme už jen nakopávali balony na Wagiho (Wágnera) s Dolim (Doležala).

Podzim se nevydařil jak výsledkově, tak herně. Proč tomu tak bylo?

Nevím, opravdu nevím…. . V kabině se o tom bavíme, ale k ničemu jsme nedošli. Z naší strany to byl zmar a nebyli jsme schopni se s tím vyrovnat. Teď je třeba na všechno zapomenout a dobře se připravit na jaro.


Author Jan Bendl
Sdílet článek