Article image

Tečku za podzimem udělá Jablonec na Bohemians

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
2:1
Synot liga, 16. kolo so 5. 12. 2015, 17:30
Reportáž

Letos naposledy vyrazí fanoušci na prvoligové stadiony. Liga má na programu tradičně předehrávané jarní kolo. Jablonec se na úplný závěr roku představí v Ďolíčku, kde mají teritorium Bohemians 1905.

Klokani mají za sebou nevydařený půlrok, který ale zachraňují mocným podzimním finišem. V úvodu sezony srážely Pivarníkovi hochy domácí remízy s přímými konkurenty v boji o ligovou záchranu. Až v samotném závěru sezony Pražané začali zvládat tyto exponované zápasy a vydolovali první vítězství s ohroženými týmy Jihlavy i Ostravy. Po bodu vršovičtí fotbalisté získali také na Slavii a překvapivě také na horké půdě Mladé Boleslavi. Jejich fotbalisté rázem natáhli závěrečnou šňůru podzimu na čtyři zápasy bez porážky a ikdyž stále okupují předposlední příčku ligové tabulky, vzhlížejí i k sobotnímu zápasu s Jabloncem v optimistické náladě. „V Boleslavi jsme dokázali navázat na naše předešlé výkony. Bod z města automobilů nám dodává před finišem s Jabloncem sílu. Naše sebevědomí i atmosféra v kabině je dobrá,“ říká před ligovou derniérou podzimu kouč Klokanů Roman Pivarník.

Jablonecký tým hodlá alespoň částečně zažehnat podzimní nezdary v sobotním utkání v Ďolíčku. Tým ze severu Čech sráží osm nerozhodných výsledků, jen čtyři podzimní výhry a tři porážky, když ta poslední se zrodila na Střelnici v pondělí s mistrem z Plzně. „Chceme napravit domácí porážku s Plzní. Zápas na Bohemce nám může posloužit jako šance dovést tři plusové body z venku a my se o to chceme pokusit,“ říká před sobotním zápasem asistent hlavního trenéra Jiří Chytrý.

Pondělní zápas se Spartou nedohrál Standa Tecl, který je v péči lékařů. „Prognóza u něj je zatím nejistá, bude záležet na doktorech, nechceme riskovat nějaké zhoršení či chronické problémy,“ prozradil jablonecký trenér.

Oba sobotní soupeři se spolu letos už setkaly, poprvé ve druhém ligovém kole Klokani dvakrát na Střelnici vedli, aby zápas dospěl do remízy 2:2. „To zmiňované domácí utkání bylo ovlivněné lacinými góly, na víc než na plichtu to tehdy nestačilo. I proto bychom to teď chtěli Bohemce vrátit a odvést si z Ďolíčku tři body,“ dodává Jiří Chytrý. Hned v září se oba týmy potkaly ještě jednou, ve Vršovicích v reprezentační pauze, kterou Šilhavého svěřenci vyplnili přátelským zápasem, tehdy jablonečtí zvítězili 2:1.

Jak dopadne poslední zápas roku tentokrát? 


Utkání začíná v sobotu 5. prosince od 17:30 hodin v Ďolíčku v Praze

Rozhodčí: Houdek – Wilczek, Hrabovský (Královec)

Delegát: Tasch


Author Jan Bendl
Sdílet článek