Article image

Hráči byli spokojení jen s prvním poločasem

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
2:3
Synot liga, 30. kolo so 30. 5. 2015, 17:15
Reportáž

Dva rozdílné poločasy, tak hodnotili hráči Jablonce své vystoupení v jihomoravské metropoli v Brně. Pozápasové postřehy po vítězství 3:2 přidávají stoper Luděk Pernica a dvougólový Martin Doležal.

Luděk Pernica: Asi nám docházely síly, chyběla uvolněnost

V zápase s Brnem, kde jsi vyrostl, jsi zaskočil za vykartovaného Tomáše Hübschmana a stal ses kapitánem. Byl si za to rád?

Na zápas s Brnem jsem se hlavně těšil. Pokud jde o kapitána mužstva, tak o tom jsem se dozvěděl, až když jsem přišel před zápasem do kabiny. Dostal jsem kapitánskou pásku, a abych pravdu řekl, tak jsem z toho moc nadšený nebyl. Přece jenom jsem v Jablonci pouze rok a také jsem nechtěl na sebe upoutávat pozornost. Nakonec se naštěstí všechno podařilo, ale příště bych pásku raději nechal zkušenějším, než jsem já. Takže z té mé funkce jsem měl spíš smíšené pocity.

Nějak zápisné za kapitánskou pásku přijde?

To rozhodně, něco bude.

Utkání jste skvěle rozjeli a už v 16. minutě jste vedli 2:0 a do konce první půle jste přidali třetí gól, když jste však další šance zahodili.

V první půli jsme Zbrojovku do ničeho nepustili a měli jsme jasně navrch. Zatímco my jsme ještě další šance neproměnili, domácí měli za celý první poločas pouze jednu. Myslím si, že jsme hráli dobře.

Zato druhá půle se vám opět moc nevydařila.

Je to tak a těžko se mi o tom hovoří. Od 60. minuty jsme přestali hrát. Domácí nás přehrávali, dali nám dva slepené a laciné góly a nakonec jsme byli rádi, že jsme těsné vítězství udrželi. Ale přesto, že jsme nehráli dobře, tak jsme tam v závěru opět měli asi tři skvělé brejkové akce, ale to konečné řešení nebylo dobré.

Co se stalo, že jste přestali hrát?

Nevím. Asi nám docházely síly. Prostřídali jsme, ale to nám moc nepomohlo. Za stavu 3:0, kdy můžeme hrát trošku uvolněněji, tak vyjdeme ze hry a to Zbrojovku postavilo na nohy. Domácí nás mačkali a ždímali jako citron, ale nakonec jsme vítězství udrželi.

Závěr dnešního zápasu jakoby trošku připomínal závěr finálového zápasu s Libercem.

Tak Liberec tam měl hodně bojovníků. Ti šli do všeho naplno a nakonec se jim to vyplatilo. To finále jsme nezvládli a máte pravdu v tom, že to dneska k tomu také trošku spělo. Naštěstí jsme to udrželi, ale výborný pocit z dobré první půle jsme si zbytečně pokazili.

Začíná vám dovolená. Můžeš prozradit, kde jí strávíš?

Pozítří odjíždím s Vlastou Hrubým a přítelkyněmi k moři na Kanárské ostrovy.



Martin Doležal: Zasloužené vítězství, k tomu dramatickému závěru nemělo dojít

Během tří zápasů jsi nastřílel čtyři góly. Nemohlo to přijít dřív než na konci sezóny?

Mohlo a mělo. Těch šancí jsem zahodil za celou sezónu moc a zklamání bylo veliké. Teď jsem rád, že mi to tam napadalo aspoň v závěru a je asi škoda, že nehrajeme dál.

Bylo vidět, že se vstřelenými góly ti stouplo sebevědomí a dostal ses do dobré pohody.

Máte pravdu. Věřil jsem, že stačí dát gól a potom to už půjde. Ale nejtěžší bylo ten gól dát.

Můžeš popsat oba vstřelené góly?

Při prvním mi to tam dobře připravil Maso (Masopust). Vybojoval tam míč a dal mi to kolem stopera. Já jsem se snažil gólmana podstřelit a vyšlo to. A ten druhej gól? Dostal jsem míč trošku pod sebe, takže jsem si odskočil od obránce a dal to tam.

Po první půli jste mohli vyhrávat vyšším rozdílem.

Mohli. Bohužel jsme tam nedotáhli tři, čtyři dobré akce. Trošku to mrzelo, ale i tak to bylo do konce první půle 3:0 a mohli jsme zápas dohrát v klidu.

Bohužel jste zápas v klidu nedohráli. Nepodcenili jste tak trochu domácí?

Já myslím, že ne. Ale odešli jsme v kombinaci a neudrželi míč na svých kopačkách, kde jsme silní. Většina hráčů to táhla celou ligu a možná se u někoho projevila i únava. Ale na to se nechci vymlouvat. Tenhle zápas jsme měli výborně rozehranej a k tomu nešťastnému závěru, kdy jsme si po chybách nechali dát dva slepené góly, vůbec nemělo dojít.

Takže nakonec spokojenost?

Tak pokud se ptáte na dnešní zápas, tak vládne spokojenost pouze s prvním poločasem. Ve druhé půli už to bylo horší a tak trochu mi to připomínalo zápas s Libercem. Nakonec to dopadlo jinak než ve finále poháru. Udrželi jsme výhru a vládne spokojenost.

Jak prožiješ dovolenou?

Bude krátká, ale určitě zasloužená. Nikam nejedu, zůstávám doma a budu relaxovat.


Author Jan Bendl
Sdílet článek