Article image

Tečku za sezonou udělá BAUMIT v Brně

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
2:3
Synot liga, 30. kolo so 30. 5. 2015, 17:15
Reportáž

Definitivní tečku za letošní ligovou sezonou udělají svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého tuto sobotu v Brně. Osm zápasů 30. kola začíná se shodným výkopem v 17:15 hodin.

Závěrečné kolo letošního fotbalového ročníku už určí jen definitivu pohárovému zástupci na čtvrté příčce, která připadne Mladé Boleslavi nebo Příbrami. Ostatní ligové tajenky už jsou vyluštěné.

Jablonec zůstane bez ohledu na výsledek v posledním kole na třetí příčce, Brno si ještě podle posledního zápasu může svou dvanáctou pozici vylepšit, popřípadě pohoršit. Tým trenéra Kotala v závěru soutěže dvakrát prohrál, ale skládat zbraně nehodlá ani proti třetímu týmu ligy. „Chceme se rozloučit se sezonou i s diváky výhrou. Čeká nás ale těžké utkání. Jablonečtí jsou kvalitně posilnění a na gólech se tam podílí hodně hráčů,“ říká na adresu Severočechů současný lodivod Brna Václav Kotal. Ten se před utkáním pozastavil nad kvalitními výkony stopera Pernici, který právě z Brna do Jablonce před rokem přestoupil. „Luděk hrál dobře už u nás, měli jsme na něm také postavenou hru. V Jablonci je u něj vidět velký pokrok ve výkonnosti,“ uznale pokyvuje hlavou na stoperovu adresu trenér Brna.

Naši fotbalisté musí zkousnout středeční finálový duel Poháru FAČR, když ještě čtyři minuty před koncem byli blízko zisku trofeje, jenže pak se Slovanu podařilo srovnat na 1:1 a v penaltovém rozstřelu si zajistil triumf právě náš odvěký rival.

Náš tým se bude muset v závěrečném kole obejít bez kapitána Tomáš Hübschmana, ten v Brně nebude moci nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu za čtyři žluté karty. „Místo něj půjdou další, to se nedá nic dělat. Navíc přemýšlíme, že šanci dostanou někteří méně vytěžovaní hráči. Tak, abychom je měli možnost vidět v ostrém zápase. Sestavu ještě zvažujeme, každopádně ale do toho půjdeme s plnou vážností a cílem bodovat,“ říká před zápasem se Zbrojovkou asistent hlavního kouče BAUMITu Jiří Chytrý.

Jablonec zároveň může posledním zápasem překonat svou historickou hranici získaných bodů v sezoně. Teď má na kontě přesně stejný zisk 61 bodů, jako v sezoně 2009/2010. „I to je další milník, který chceme překonat. Je to zápis do statistických údajů, což má také svoji váhu. Bylo by hezké sezonu završit vítězstvím. Chceme odehrát kvalitní a dobrý zápas,“ prohlásil Chytrý.

Vzájemný duel Jablonce a Zbrojovky stál na samém začátku ligové sezony a tehdy se z domácího vítězství radoval Jablonec po gólech Čížka a Pospíšila. Teď stejný zápas i ukončí účinkování obou klubů v letošní ligové sezoně.


Utkání začíná v sobotu 30. května od 17:15 hodin na stadionu v Srbské v Brně

Rozhodčí: Příhoda – Peřina, Černý

Delegát: Ulrich


Author Jan Bendl
Sdílet článek