Article image

Úspěšná tečka, těšila kouče výhra nad Ostravou

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
4:0
Synot liga, 29. kolo so 23. 5. 2015, 17:15
Reportáž

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý měl radost z posledního domácího zápasu, byl spokojený jak s výkonem, tak konečným skore. Jablonec porazil Ostravu 4:0.

Ostravský lodivod Petr Frňka shrnul výkon svých svěřenců následovně. „Prohráli jsme se soupeřem, který byl ve všech směrech lepší. V Jablonci se sešla teď velká kvalita a já musím domácím pogratulovat, vyhráli naprosto zaslouženě,“ přiznal na tiskové konferenci trenér Baníku.

„V první půli jsme byli hodně pasivní, až to vypadalo, že jsme sem přijeli s defenzivní taktikou. Nechali jsme Jablonec hrát a koledovali jsme si. Z nevinné situace jsme pak bohužel inkasovali. Nedostat ten gól, tak tam by byla nějaká naše šance,“ řekl k průběhu zápasu hostující kouč.

Ostravští jabloneckého brankáře příliš nezaměstnali a staronový strážce domácí branky uhájil čisté konto. „My jsme měli problémy se vůbec dostat k šestnácte soupeře. Měli jsme být odvážnější a nedopouštět se tolika chyb. Rozhodl asi druhý gól, kdy Frydrych zadělal domácím na brejk a z něj jsme dostali branku,“ sdělil dále Frňka.

Hostující kotel po zápase nebyl spokojený s výkonem svých hráčů a dával to najevo především pokřiky na adresu ostravského trenéra. „Je to už takový kolorit. Já to nemůžu ovlivnit. Fanoušek chce, aby jeho tým hrál důstojnější zápasy. Rozumím tomu, že jsou nespokojeni,“ řekl na závěr svého hodnocení Frňka.

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý byl s domácí derniérou a přípravou před středečním finále Poháru FAČR navýsost spokojený. „Byla to úspěšná tečka za tím celým rokem. Padly čtyři branky, měli jsme dát ale ještě více branek. S šancemi jsme ale špatně naložili. Náš pohyb, agresivita, získávání odražených balonu, to vše bylo v pořádku. Ostrava měla jen jednu šanci, a při té nás podržel Míša Špit. Naše převaha byla vidět, hostující tým má své problémy, snažili se, ale my jsme si to zkušeně pohlídali,“ řekl k utkání jablonecký kouč.

Trenér BAUMITu zároveň neopomněl pochválil domácí příznivce. „Naši fanoušci byli skvělý celý rok a ten úspěch si zaslouží i oni.“ Kouč poté na tiskové konferenci vysvětlil nezvykle brzské střídání na kraji obrany. „Romera si stěžoval na lehčí zranění už o poločase, pro jistotu jsme tam raději udělali změnu,“ dodal na závěr Šilhavý. Jeho tým se teď bude připravovat na vrchol sezony v podobě středečního finále Poháru FAČR!


Author Jan Bendl
Sdílet článek