Article image

Domácí ligovou rozlučku obstará Baník Ostrava

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
4:0
Synot liga, 29. kolo so 23. 5. 2015, 17:15
Reportáž

SYNOT liga se pomalu chýlí do svého finiše. Dvě kola před koncem se s domácími fanoušky rozloučí jablonečtí fotbalisté v zápase s Baníkem Ostrava.

Většina otazníků letošní prvoligové soutěže už je vyřešená. Dvě kola před koncem zůstává poslední tajenkou definitivní obsazení pohárových příček. Do tohoto boje bude promlouvat ještě výrazně právě náš Jablonec, ačkoliv svou jistotu účasti v 3. předkole Evropské ligy má již dva týdny. Pokud se nám totiž povede v příštím týdnu ovládnout pohárové finále, uvolníme tím pátou ligovou příčku pro dalšího pohárového zástupce, zuby si na pátý „flek“ proto reálně brousí ještě fotbalisté Příbrami, Teplic a Dukly Praha.

Před samotným finále poháru, které je na programu již příští středu, se jablonečtí budou chtít rozloučit vítězně s domácími fanoušky, v cestě našim hráčům bude tentokrát stát ostravský Baník.

Slezský klub prošel poměrně zajímavou sezonou. Na podzim tým sbíral body a pod taktovkou trenéra Svědíka to vytáhl s mladým kádrem až na podzimní pátou pozici. Jenže v ní nastříleli jen 12 gólů, když v sedmi zápasech vyhráli nejtěsnějším skóre 1:0. Právě mizerná útočná hra a nízký počet vstřelených gólů, byl hlavním důvodem k nečekané změně na trenérském postu. Novým koučem se na Bazalech stal dosavadní kouč druholigového Táborska Petr Frňka. Ten měl týmu vštěpit lepší herní projev. Gólová produktivita se ale ani za jeho vlády prozatím příliš nezlepšila, na jaře se Slezané trefili jen desetkrát, vyhrát dokázali jen dvakrát.

Přes nelichotivou bilanci mají ostravští dvě kola před koncem ligovou definitivu pro příští ročník. V minulém kole totiž ostravští při hokejové přestřelce 4:3 brali druhé jarní vítězství nad sestupujícími Budějovicemi. Ostravský kouč Petr Frňka si ale starosti se sestupem nepřipouštěl. „O naší záchraně bylo rozhodnuto dřív, doteď to bylo jen v matematické rovině,“ uvedl a svou řeč směřoval raději k sobotnímu zápasu. „Jablonec hraje uvolněně, je silný ve všech směrech. Fotbalem se tam teď baví a je to vidět i na hřišti, dali snad třikrát víc branek než my. Čeká nás těžké utkání, přesto věřím, že svým přístupem přispějeme k tomu, aby to měl Jablonec těžké,“ říká před sobotním duelem ostravský kouč.

Jablonecký dres nebude moci v sobotu obléknout středopolař Ján Greguš, který v minulém kole dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně a souboj s týmem, kde ještě napodzim nosil kapitánskou pásku, tak bude muset nuceně vynechat. Jak plánují jablonečtí trenéři využití dalších hráčů před důležitým finálovým zápasem v příštím týdnu? „Z nabitého programu mámě nějaké šrámy, ale velké zásahy do základní sestavy teď neplánujeme, před finálovým duelem by to nebylo dobré,“ prozradil asistent hlavního kouče Jiří Chytrý.

Baník už nemá starosti, je zachráněný. V minulosti už ale dokázal potrápit nejednoho favorita. My se budeme snažit hrát zodpovědně, je to naše poslední domácí utkání a chceme se rozloučit s našimi fanoušky vítězně,“ konstatoval Chytrý.

SYNOT ligu čekají poslední dvě kola, která se budou tradičně hrát ve stejný den a čas výkopu. Přijďte podpořit Jablonec v posledním domácím duelu a rozloučit se s více než vydařenou ligovou sezonou! Všichni společně chceme překonat nejvyšší sezonní návštěvnost za posledních čtrnáct let!


Utkání začíná v sobotu 23. května od 17:15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Kocourek – Pospíšil, Ratajová

Delegát: Chytil


Author Jan Bendl
Sdílet článek